Šala koja je prevarila fudbalski svet: Ne, Pike se neće penzionisati kako bi već 2021. postao predsednik Barselone

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.01.19. | 18:26

Naseli smo i mi

U Srbiji i većem delu planete 1. april je datum kad se zbijaju šale, u Španiji je to 28. decembar ili Día de los Santos Inocentes (Masakr nevinih ili kako se kod nas najčešće kaže Pokolj mladenaca vitlejemskih). U jevanđelju po Mateji, naime, piše se o masakru kralja Iroda Velikog, koji je naredio ubistvo muške dece u Vitlejemu kako bi izbegao gubitak prestola. Istoričari su ipak utvrdili da se taj događaj nije desio, ali je u nekim zemljama – Španija, latinska Amerika i Filipini recimo – ostao običaj da se 28. decembra zbijaju šale, njihovi kratori nazivaju se “inocentadas“, nevini, tek da se žrtve šala ne bi previše ljutile.

Jedna takva “žrtva“ krajem 2018. godine bio je i Đerar Pike, pa i mnogi medij širom planete. Katalonski Mundo Deportivo, poslovično dobro obavešten o zbivanjima u Barseloni, objavio je da će Pike već 2021. završiti igračku karijeru kako bi preuzeo predsedničku ulogu na stadionu Kamp Nou o čemu se već godinama spekuliše pošto ta ideja ima veliku podršku u navijačkim krugovima. Pisalo je i da će za trenere dovesti legendarne asove i bivše saigrače Andresa Inijestu i Ćavija.

Izabrane vesti

Delovalo je realno, mnogi su se svetski mediji upecali, među njima i MOZZART Sport, ali nam je danas stigao mejl u kome nam se ukazuje da smo ispali naivni i naseli na šalu. Promakla nam je vest dan kasnije, Mundo Deportivo je objavio demanti u kojem je priznao da se samo našalio ne očekujući da će se “vest“ tako brzo proširiti i van Španije, posebno ne u zemljama u kojima 28. decembra nema takav značaj.

Pa eto, da demantujemo i mi, nenamerna je greška, mada Đerar Pike u Barseloninoj fotelji i dalje zvuči kao sasvim realna opcija u nekoj daljoj budućnosti. Možda ne već 2021, ali...

(FOTO: Reuters)


tagovi

Đerar Pike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara