"nije ni Serija B nezanimljiva"
"nije ni Serija B nezanimljiva"

Sakriveni dragulji Serije B: Breša traži 6.500.000 za ofanzivnog veznog, prava kavga za Askolijevo krilo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.12.16. | 19:36

Interesuju se Juventus, Milan, Inter, Atalanta, Đenova, pa i Votford

nije ni Serija B nezanimljivaTrio Lorenco Insinje - Marko Verati - Čiro Imobile bio je aktuelan 2012. kad je blistao u dresu Peskare, letos je Milan ispred Napolijevog nosa "ukrao" Đanluku Lapadulu, a ove zime skauti velikih evropskih klubova utakmice Serije B najviše posećuju zbog desnog krila Askolija Rikarda Orsolinija i Brešinog ofanzivnog veznog Leonarda Morosinija.

Kad je u pitanju Orsolini, reč je o 19-godišnjem fudbaleru koga su mediji dovodili u vezu sa Juventusom i Votfordom, ali je samo prvi operativac Milana Adrijano Galijani potvrdio da je on zaista zanimljiv igrač. Posebno imajući u vidu prenos vlasništva u klubu i time izazvani problemi sa finansijama zbog kojih se ne očekuje da će Rosoneri ovog januara trošiti velike sume novca.
"Dopada nam se Orsolini. Dobar je igrač, levonog, a igra po desnoj strani, mogao bi da bude dobra alternativa za Susa. Dalek je put pred njim, ali naš fokus je na mladim Italijanima", rekao je Galijani o fudbaleru koji je na 19 utakmica za Brešu ove jeseni postigao četiri i namestio još četiri gola.

Izabrane vesti

Poslednja informacija kaže da se i Atalanta uključila u trku za Orsolinija što je Askoli iskoristio da podigne cenu na 3.000.000 evra.

Što se tiče Morosinija, takođe strelca četiri gola u Seriji B, on se još ranije pominjao kao Juventusova meta, ali se sada glasnije priča o Interu. Problem je taj što Breša tvrdoglavo insistira na obeštećenju od čak 6.500.000 evra što je zaista previše za igrača iz druge lige. Nerazuri, koji su zanimljivo i školovali Morosinija, smatraju da bi cena od 2.000.000 do 3.000.000 bila sasvim pravedna.

Iz prikrajka situaciju prati i Đenova, Milanovi skauti su redovni na Brešinim utakmicama, ali se Rosoneri za sada nisu oglašavali. Doduše, nisu ni kad su iz zasede ulovili Lapadulu...

(FOTO: Action Images)


tagovi

AtalantaBrešaĐenovaEvropaInterItalijaMilanSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara