S nulom ili “samo“ u debelom minusu?

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.06.19. | 08:59

Srbija se utakmicom protiv Danske oprašta od Evropskog prvenstva za mlade

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta sa Evropskog prvenstva)

Neko će reći da nije bitno, jer svakako sa Evropskog U21 prvenstva 2019. nosimo samo loše uspomene, koje čak ni eventualna pobeda nad Danskom neće ublažiti. Ali u sportu nikad nije baš sasvim svejedno.  Orlićima sigurno nije. Oprostiti se sa “nulom“ ipak bi značilo da Srbija sa Eura ide kao najgora ekipa na turniru. Dobro bi bilo izbeći tu titulu.

Izabrane vesti

Otud ni Goran Đorović neće baš savim izrotirati ekipu. I selektor želi bar taj jedan bod, možda i sva tri. Neke je izmene ipak prinuđen da izvrši zbog povreda Vukašina Jovanovića i Milana Gajića, odnosno suspenzije Nikole Milenkovića.

To ne ostavlja mnogo dilema kad je poslednja linija u pitanju. Desno će morati da zakrpi Svetozar Marković, koji je na toj poziciji odigrao samo nekoliko utakmica u Partizanu. Ali izbora nema, jer smo na Euro krenuli sa jednim klasičnim desnim bekom i Markovićem i Milenkovićem koji mogu da popune rupu. Kako ni Milenković ni Jovanović nisu na raspolaganju nema Đorović izbora ni kad je štoperski tandem u pitanju: protiv Danaca činiće ga Erhan Mašović i Srđan Babić.

Na levoj strani već postoji opcija, ali kako Đorović po svaku cenu želi da izbegne i treći poraz najmlađi član reprezentacije Aleksa Terzić neće u startnih 11, već će i ovog puta Miroslav Bogosavac biti u timu što je nagovešteno i njegovim pojavljivanjem na konferenciji za novinare uoči meča. Ni među stativama neće verovatno biti promena, Boris Radunović će opet braniti gol Srbije.

Idemo dalje, Đorović je tokom čitavog mandata igrao sa dvojicom defanzivnijih vezista, pa neće ni sada odustati, a pošto Mašović mora na štopera to znači da će ispred poslednje linije igrati Saša Lukić i Uroš Račić.

O nameri da se koliko-toliko časno oprostimo od Trsta najbolje ipak svedoči ofanzivna trojka iza napadača. Nemanja Radonjić i Andrija Živković bi naime i protiv Danske trebalo da počnu od prvog minuta, dok se očekuje da će jedina izmena biti Lazar Ranđelović umesto Danila Pantića. To bi značilo da će se kapiten Živković pomeriti u sredinu terena i u skladu sa brojem na leđima bio zadužen za kreaciju.

Na kraju – napadač. Insistirao je Luka Jović tokom pregovora sa Realom da mu se dozvoli da putuje na Evropsko prvenstvo i na tome mu svaka čast, ali sad bi zaista bilo detinjasto rizikovati povredu u rezultatski nebitnom meču. Jović gotovo izvesno neće izlaziti na teren, pa će Đorović birati između Ivana Šaponjića i Dejana Joveljića, koji je odigrao finiš meča sa Nemačkom. Sada stručni štab opredelio za Šaponjića.

Dakle: Radunović – Marković, Mašović, Banić, Bogosavac – Lukić, Račić – Ranđelović, Živković, Radonjić – Šaponjić.

Da ne bude sa nulom. I nek bude bar neka igra.

EVROPSKO PRVENSTVO U21 - 3. KOLO

Grupa A

Subota
Španija M21 - Poljska M21 5:0 (3:0)
/Fornals 17, Ojarzabal 35, Ruiz 39, Sebaljos 71, Majoral 90/

Belgija M21 - Italija M21 1:3 (0:1)
/Verhaeren 79 - Barela 44, Kutrone 53, Kjeza 89/

Grupa B

Nedelja
21.00: (7,00) Austrija M21 (4,50) Nemačka M21 (1,45)
21.00: (1,50) Danska M21 (4,40) Srbija M21 (6,25)

Grupa C

Ponedeljak
21.00: (4,90) Hrvatska M21 (3,60) Engleska M21 (1,75)
21.00: (2,45) Francuska M21 (2,00) Rumunija M21 (6,50)

*** kvote su podložne promenama

Foto: UEFA


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara