Reči Boba Vijerija: Ronaldo je najbolji s kojim sam igrao! Ne postoji „Anti-Juve“... Kristijano mora sa Dibalom i Kostom, Kvaljarelina magija, Najngolan je strašan, Iguain i Kutrone ne mogu zajedno

Vreme čitanja: 4min | pon. 03.09.18. | 09:48

Legendarni napadač pomalo o svemu...

Teško da bilo ko može da ostane imun na reči Kristijana Vijerija, posebno kada miljenik brojnih generacija otvoreno govori o mnogim temama. Prošlim i sadašnjim.

Čovek koji je obeležio zlatnu epohu italijanskog fudbala bio je gost poznate emisije Presing na Kanalu 5, gde je posle Sampdorijinog ubedljivog trijumfa nad Napolijem, te završenih utakmica nedeljnog programa pričao o brojnim aktuelnostima, ali i malo zagrebao neke stvari iz davnih vremena...

Izabrane vesti

Pre svega - o majstoriji Fabija Kvaljarele, o kojoj priča cela Evropa, te lošoj igri Napolija...
„Napoli je napravio previše grešaka. Treba promeniti neke igrače, mada Napoli nije igrao cele nedelje. Znam da ja ne bih pravio ovakve greške, ali ja nisam trener“, prokomentarisao je Vijeri stanje u Napoliju, a onda se osvrnuo na Kvaljarelin gol:
„Čista majstorija, pravi instinktivni potez. Kada dobijete takvu loptu, nemate mnogo vremena za razmišljanje. Kvaljarela je to uradio sjajno“.

Voditelja programa interesovalo je Vijerijevo mišljenje o kvalitetima Arkadijuša Milika?
„On je vrlo snažan igrača. Istina, protiv Sampa nije mogao mnogo toga da uradi, dobio je tek nekoliko lopti i stalno je bio udvajan. Za mene je on i dalje odličan napadač“.

Čizma sve više priča o tome što Kristijano Ronaldo ni u trećoj utakmici nije postigao gol. Vijeri, ipak, smatra da se stvara veštački pritisak...
„Ako ćemo da kritikujemo Ronalda, ja odlazim“, našalio se popularni Bobo, pa nastavio:
„Da, Kristijano je još u sušnom periodu i mi sad ovde možemo da ga kritikujemo takođe. Po meni, problem ne postoji. On je oduvek imao mnogo golova kraj svog imena, a da je imao malo više sreće već bi ih imao pet u ove tri utakmice. Imao je dosta šansi, ali lopta nije htela u gol. Juventusovi igrači moraju da nauče da Kristijanu daju prostor da postigne gol, ali i da se prilagodi na novu sredinu. Tek je odigrao tri utakmice“.

Dao je Vijeri obrazloženje i kako bi stvari mogle da se promene.
„Ljudi prvo treba da shvate da su Serija A i Primera dva potpuno različita takmičenja i golovi dolaze na drugačije načine. Ako mene pitate, Kristijanovi savršeni partneri u ofanzivi su Daglas Kosta i Paulo Dibala. Ja bih njih dvojicu stavljao sa Ronaldom uvek. Ali, trener je taj koji odlučuje“.

Prokomentarisao je nekadašnji golgeter Intera stanje i u svom klubu, gde je ostavio dubok trag. Govorio je i o velikom pojačanju – Radži Najngolanu.
„Koliko daleko može Inter ove sezone? Do mesta u Ligi šampiona, sigurno. Istina, Juventusu niko ne može da parira za Skudeto. I dalje ne postoji anti-Juve. Moje vreme u Interu pamtim samo po lepom, imao sam jako dobre odnose s navijačima“, rekao je Vijeri, pa dodao:
„Najngolan? Svi pričaju o onom detalju kada je snimljen u noćnom provodu. Ovde se svi poznaju, svi znaju dobro kako treba s ljudima i samo se ono na terenu računa. Ako trener kaže da ne igraš – onda ne igraš. Najngolan je snažan momak, ima odlične tehničke karakteristike i protiv Bolonje je pokazao svoju vrednost“.

Bilo je govora i o povratku legendarnog kapitena Paola Maldinija u Milan, gde je zauzeo mesto direktora.
„Bilo je vreme! Ceo život je proveo tamo, voli Milan i napravio je odličan potez što se vratio“.

Malo i o napadu Rosonera koji čine Gonzalo Iguain – Patrik Kutrone.
„Mogu li Kutrone i Iguain zajedno na terenu? Ne... Obojica su klasične 'devetke', u teoriji je to nemoguće. Ali, u poslednjih deset minuta, kao na primer sada protiv Rome, to je izvodljivo“.

Pogled je usmerio Vijeri i ka italijanskoj reprezentaciji...
„Da li je Roberto Mančini pravi čovek za reprezentaciju? Da, on je vrlo dobar. Ima veliko iskustvo, svojevremeno je bio jedan od najboljih italijanskih igrača i zna svoj posao. Pozvao je mnogo mladih igrača, što je izuzetno bitna stvar. Biće potrebno vreme da sve dođe na svoje, ali polako će Italija ponovo postati Italija. Nisam baš ubeđen za Balotelija...“

A onda i premotavanje na dešavanja iz prošlosti...
„Da li je fudbal bio bolji nekada ili sada? Bolji je bio kada sam ja igrao. Kada sam napustio Australiju i došao u Italiju imao sam samo dva sna – da igram Seriju A i reprezentaciju Italije. Ostvario sam ih i mnogo sam srećan. To što sam promenio mnogo timova može da se poveže sa nekim odlukama koje sam morao da donesem. Neke su bile dobre, ali ne žalim ni zbog čega. Bio sam vezan za svaki klub za koji sam igrao, pratim ih i danas s mnogo žara. Sve su to velika iskustva u mom rastu“.

Kada je reč o najboljima među najboljima, Vijeri nije imao dilemu...
„Najbolji s kojim sam igrao je Ronaldo! Zaista je bio Fenomen. Jako brz, s nestvarnom tehnikom. Roberto Manćini mi je bio idol, a obožavao sam da igram sa Zidanom, Del Pjerom, Totijem, Inzagijem, Montelom, Salasom, Bokšićem, Krespom, Rekobom... Sve su to bili veliki igrači“.

Foto: Action Images


tagovi

Kristijan VijeriRonaldoPaolo MaldiniKristijano RonaldoArkadijuš MilikRadža Najngolan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara