(©FK Crvena zvezda)
(©FK Crvena zvezda)

Putem Veljka Nikolića: Zvezda šalje Lazetića i Stankovića u Grafičar

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 08:26

Marko Lazetić i Nikola Stanković pred odlaskom na šestomesenu pozajmicu

Generalkom protiv Šahtjora Crvena zvezda je završila zimske pripreme u Antaliji, a po dolasku u Beograd Dejanu Stankoviću preostalo je da podvuče crtu uoči nastavka sezone i konačno definiše snage sa kojima će krenuti u prolećne borbe.

S obzirom na to da je na spisku putnika za Tursku bilo 29 igrača kojima se nedavno pridružio Filipo Falko, jasno je da, pored gustog kalendara i izazova na tri fronta, neće biti dovoljno prostora da svi igrači dobiju željenu minutažu. Aktuelna situacija navela je rukovodstvo i stručni štab crveno-belih na potragu za rešenjem, a plod toga je ideja da najmlađi tandem koji čine Nikola Stanković i Marko Lazetić bude prosleđen na još šest meseci kaljenja.

Izabrane vesti

Vezni fudbaler i napadač u omladinskom pogonu pokazali su kvalitet da budu priključeni prvom timu, na osnovu čega je Stankoviću ukazana čast da premijerno oseti draž seniorskih priprema, dok je Lazetić drugi put uzastopno učestvovao u tempiranju forme sa prvotimcima. Međutim, zbog oštre konkurencije usled koje bi imali tek simboličnu minutažu, čelni ljudi crveno-belih predložili su dvojici talenata da proleće iskoriste za dodatni razvoj na šestomesečnim pozajmicama.

Ovakav rasplet mogao je da se zaključi i kroz pripremne utakmice s obzirom na to da je Nikola Stanković jedine minute upisao u susretu sa Ufom na kojem je u igru ušao u 81. minutu, dok je Marko Lazetić loptu osetio u poslednjih pet minuta duela sa Akademijom Pandev.

Plan je da vezni igrač iz 2003. generacije i godinu dana mlađi ofanzivac naredni period provedu u Zvezdinoj filijali Grafičaru gde bi bili na oku stručnom štabu šampiona Srbije i beležili minute u seniorskom fudbalu koji su im trenutno neophodni. Ova ideja predočena je crveno-belim biserima koji će, ukoliko bude realizovan dogovor, biti važni aduti Zvezdine filijale u borbi za vrh Prve lige Srbije. Takođe, na Marakani smatraju da je primer Veljka Nikolića pokazao kako talentovani igrači najbolje stasavaju tokom rada u filijali.

I dok se od Stankovića i Lazetića očekuje da zablistaju od leta, Ričard Odada je tokom januara uspeo da ubedi stručni štab da je spreman da obuče crveno-beli dres u zvaničnim utakmicama i izvesno je da će u narednim nedeljama biti bačen u vatru.

Ukoliko se priključe filijali Grafičaru Stanković i Lazetić neće moći da pomognu omladinskom timu Crvene zvezde u Ligi šampiona za mlade protiv Anžea. Trener Marko Neđić ionako ima velike kadrovske probleme.


tagovi

Marko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara