Puklo u Valensiji: Marselino smenjen, stiže Selades

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.09.19. | 14:39

Lomovi na Mestalji

Celo leto je ključalo na Mestalji, a sada je eksplodiralo!

Treber Marselino je smenjen (još ne zvanično), a njegovo mesto stiže Albert Selades.

Izabrane vesti

Netrpeljivost na relaciji između sportskog sektora i gazde Petera Lima je bila očigledna i bilo je samo pitanje momenta kada će doći do ozbiljnih lomova u klubu.

Počelo je sredinom leta kada je sportski direktor Pablo Longorija dao ostavku zbog neslaganja sa vlasnikom kluba Peterom Limom i njegovim bliskim saradnicima oko transfer politike. Trener Marselino je celo leto tražio od kluba da mu dovede Rafinju iz Barselone, ali mu želja nije ispunjena i Rafinja je otišao u Seltu na pozajmicu. U finišu prelaznog roka su karte otkrivene. Gazda Lim je bez znanja sportskog sektora dogovorio prodaju najboljeg igrača Rodriga u Atletiko Madrid koja je na kraju propala jer Jorgandžije nisu prodale Anhela Koreu u Milan.

Generalni direktor Mateu Alemani je tada zapretio ostavkom, trener Marselino takođe, a klub se našao u nezgodnoj situaciji jer još nije bio našao ni zamenu za Longoriju. Bez trojice ključnih ljudi sportskog sektora, Valensija nije mogla da uđe u sezonu, pa su Lim i predsednik Murti (Limov poslušnik koji sa funkcijom predsednika ne odlučuje ni o čemu samostalno) obećali treneru i direktoru da će sve biti u redu i će im ispuniti neke želje.

Na kraju, Valensijini čelnici su samo kupovali vreme dok nisu našli novog trenera. Kada su se dogovorili sa Albertom Seladesom, rešili su da otpuste Marselina. A uskoro će otkaz biti uručen i Alemaniju.

KVOTE ZA PRVAKA PRIMERE

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara