Preokret u Milanu: Ništa od Spaletija, alavost i sujete stopirale posao, ali stiže još jedan bivši Interov trener

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.10.19. | 09:16

Gradski rivali i iskusni stručnjak se nisu dogovorili oko ekonomskih detalja

Lučano Spaleti je juče pristao na rizik da usred sezone prezume posrnuli Milan, ali nije pristao da to uradi ispod svoje cene. Iako je delovalo da će doskorašnji trener Intera preuzeti Milan, od toga izgleda nema ništa i pregovori su zamrli.

Najbliži Milanovoj klupi je još jedan Interov bivši trener Stefano Pioli.

Izabrane vesti

Milan i Inter nisu pronašli zajednički jezik sa Spaletijem o finansijama. Iskusni stručnjak je trenutno pod ugovorom sa Interom koji mu je letos uručio otkaz, ali i obavezao se da će mu plaćati 4.500.000 evra godišnje do leta 2021. godine. Na bruto nivou, Spaleti će za dve sezone koštati Inter oko 20.000.000 evra jasno je da je i Nerazurima odgovaralo da ga se reše.

Spaleti se nadao da će uspeti da od Intera izvuče platu za celu ovu sezonu (4.5000.000 evra, a već su mu isplaćene tri mesečne plate), a da onda sa Milanom potpiše trogodišnji ugovor vredan 5.000.000 evra. Međutim, Interov predlog je bio najviše 2.000.000 evra otpremnine što se Spaletiju nije svidelo. Inter nije želeo da se cenjka i sportski direktor Marota je poručio Spaletiju da više ni ta ponuda od 2.000.000 evra ne važi kada je već alav. Sa druge strane, Spaleti nije u dobrim odnosima sa rukovodstvom Intera zbog načina na koji je smenjen. Ostvario je cilj plasmanom u Ligu šampiona, ali je dobio otkaz što ga je pogodilo i zato je bio nepopustljiv po pitanju otpremnine i želeo da što više “odere” bivši klub. Na kraju mu je propala šansa da od Intera uzme nešto manje novca, ali da sve nadoknadi u Milanu i opet bude u poslu.

Spaleti je bio izbor Zvonimira Bobana koji je pregovarao sa njim i predstavio mu vizije i očekivanja. Njih dvojica su našli zajednički jezik, ali Bobanova želja se na kraju nije ostvarila.

Milanov rezervni plan je Stefano Pioli. Takođe bivši Interov trener. Radio je i u Fjorentini, Laciju, Kjevu, Bolonji, brojnim manjim klubovima. Bez posla je od aprila kada je dobio otkaz u Firenci. On je izbor Paola Maldinija, a ni Boban nema ništa protiv. Kontaktiran je sinoć i danas će mu biti predstavljena ponuda za ugovor vredna 1.500.000 evra po sezoni do leta 2021. godine. Generalni direktor Ivan Gazidis je na početku bio protiv ovakve ideje, ali su Maldini i Boban garantovali da je Pioli dobro rešenje i stiglo je zeleno svetlo američkih vlasnika.

Ako se opet ne desi neki čudan preokret, Pioli bi do kraja dana trebalo da dogovori sve detalje oko ugovora u Milanu. A očekuje se i zvanična potvrda raskida saradnje sa dosadašnjem strategom Đampaolom.

U igri za klupu Milana je bio i francuski stručnjak Rudi Garsija kojeg je predlagao Milanov sportski direktor Riki Masara koji je sa njim radio u Romi, ali Maldinijev i Bobanov uticaj je bio veći.

(FOTO: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara