Detalj sa meča Metalac - Trajal
Detalj sa meča Metalac - Trajal

Preokret u derbiju, TSK vratio dug Inđiji, opet ga je dao Silađi, projektil Vukadina u Milanovcu

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.12.18. | 15:02

Zlatibor i Javor sigurni na svom terenu

Fantastičnim rezultatima TSK-a iz Bačke Topole ne nezire se kraj. Ambiciozni klub, pojačan mađarskim kapitalom, krupnim koracima grabi ka elitnom rangu srpskog fudbala, o čemu svedoči još jedan trijumf, ovoga puta protiv direktnog konkurenta, Inđije, u derbiju 21. kola Prve lige Srbije – 2:1.

Mada je na terenu u Senti, na kome igra utakmice kao domaćin dok se ne završi rekonstrukcija stadiona u Bačkoj Topoli, tim Zoltana Saba gubio od početka drugog poluvremena, samo u razmaku od tri minuta (75. i 78) preko Saše Tomanovića i Vladimira Silađija (12. pogodak u sezoni, šesti u poslednjih pet utakmica) uspeo je da preokrene rezultat i stigne do četvrte pobede zaredom. Istovremeno, revanšira se Inđiji za jedan od dva poraza u dosadašnjem toku takmičenja, pošto je još početkom septembra bilo 0:4.

Izabrane vesti

Na ovaj način TSK je dva kola pre kraja prvog dela sezone zadržao korak sa vodećim tandemom na tabeli. Lokalni rivali Zlatibor i Javor su bez većihn problema savladali svoje protivnike i pozicionirali se na prva dva mesta. U Čajetini je tri komada „popila“ Sloboda, dok je u Ivanjici minimacem oboren Teleoptik.

U jednom od zanimljivijih mečeva vanredne runde Metalac je u Gornjem Milanovcu rutinski savladao kruševački Trajal, golovima  Stefana Vukadina - već u drugom minutu poslao strelu sa 30 metara koja se zarila pod prečku Ersana Rovčanina i Nikole Grbovića.

SRBIJA 2 - 21. KOLO

Bežanija - Novi Pazar 2:0

Budućnost Dobanovci - Radnički 0:1

Javor Matis - Teleoptik 1:0

Metalac - Trajal 3:1

Žarkovo - Bečej 2:1

Sinđelić - Borac 3:1

TSK Bačka Topola - Inđija 2:1

Zlatibor - Sloboda 3:0


tagovi

TSC Bačka TopolaMetalac Gornji MilanovacZlatibor ČajetinaJavor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara