Potpisao!

Vreme čitanja: 4min | sre. 12.06.19. | 13:20

Luka Jović i Florentino Perez obavili službeni deo...

Lekarski pregledi uspešno su obavljeni ovog prepodneva, paraf na šestogodišnji ugovor - stavljen! Luka Jović obukao je belo i stao pred kamere i fotoaparate stotina španskih kolega! Jer Luka Jović od danas je i zvanično novi igrač najvećeg kluba na svetu - Real Madrida! I zvanično je najskuplji napadač u istoriji tog velikana - 60.000.000 evra!

Jovićev prvi intervju u Madridu: Ako ne uspem samo ću ja biti kriv; Benzema i ja možemo zajedno

Izabrane vesti

Kraljevići su još sinoć na Surčin poslali specijalni avion koji je srpskog reprezentativca prevezao do Madrida. Mlada reprezentacija otputovala je u Portorož na završne pripreme pred start Evropskog šampionata za mlade, a Jović je dobio dozvolu selektora Gorana Đorovića da ostane dan duže i oposli ovo što se može smatrati najslađom obavezom u dosadašnjoj karijeri.  

► TRANSFER LUKE JOVIĆA – INSIDE! Iz Reala su samo rekli: Ne obećavajte ga nikome, uzimamo
 Lukini uslovi u Madridu: Za šest godina minimum 27.750.000 evra
Najskuplji špic u istoriji Real Madrida! Iza srpske haubice brazilski Ronaldo, Benzema, Anelka, Morata...

Oko stadiona Santijago Bernabeu okupilo se na hiljade navijača još pre podneva, iako je promocija bila zakazana za 13.00. Prvo je obavljen onaj zvanični, službeni deo, kada je Srbin sa Florentinom Perezom potpisao ugovor, a posle toga usledilo je fotografisanje u trofejnoj sali, odnosno prve izjave. Pre nego što je izašao za govornicu prvi čovek kluba srdačno je zagrlio novajliju...
"Želimo dobrodošlicu Luki Joviću. Sada si igrač Real Madrida, kluba koji je osvojio 13 titula u Ligi šampiona. Hvala ti što si odabrao naš dres u kom ćeš nastaviti da rasteš kao jedan od najboljih napadača. Imaš samo 21 godinu i u jednom si od najtrofejnijih klubova na svetu", kazao je Perez i poručio da je ovo tek početak izgranje novog projekta kojim ljudi iz kluba žele da ispune želje miliona navijača širom sveta. 

Zanimljivo, Luka je govorio na srpskom jeziku...
"Dobro jutros svima. Hvala vam što ste došli. Ja sam danas najsrećniji dečak na svetu. Siguran sam da sam odabrao najbolju opciju. Daću sve da pomognem Real Madridu da osvoji sve", kratak je bio Jović, posle čega se uputio u svlačionicu da se pripremi za prvi nastup pred zahtevnom madridskom publikom. 

OVDE pogledajte kako je to izgledalo...

► Real sa Jovićem - tri varijante i koliko je šta realno?
► Jevanđelje po Luki! Svi koji ste ga oblikovali – pričajte
► Najveći fond solidarnosti u istoriji Zvezde – 1.500.000 evra odmah, čeka se još 187.500

gallery

Zvaničnih podataka koliko će Jović zarađivati na Bernabeuu nema, ali MOZZART je prethodnih dana pisao o tome. Prema našim saznanjima najtrofejniji klub sveta obezbedio je bivšem napadaču Crvene zvezde takozvani rastući ugovor. U svakoj narednoj sezoni zarađivaće 250.000 evra više nego u prethodnoj. Prve sezone Joviću su zagarantovana primanja od 4.000.000 evra. Već od juna 2020. godine za 12 meseci inkasiraće 4.250.000 evra. One tamo sezone 4.500.000, a u poslednjoj godini ugovora imaće godišnju platu od 5.250.000. Jasno je međutim da će Luka sam kreirati svoju sudbinu u Real Madridu. Ako bude nastavio da teroriše golmane kao u poslednjoj sezoni u Ajntrahtu, nekadašnji član Crvene zvezde moći će da računa na produžetak saradnje sa Real Madridom. Ili još bolje - novi ugovor pre isteka postojećeg sa još jačom platom.

► Srbi u Realu - nesrećna priča
► Najveći EX-YU transferi: Luka, pa svi ostali
► Peđa Mijatović o Luki Joviću: Dovodimo zamene u Real

Podsećanja radi, Jović je u Frankfurt došao na leto 2017. i u prvoj sezoni pod komandom Nika Kovača postigao osam golova. Ispostavilo se međutim da je to bilo samo zagrevanje. Protekle sezone kod Adija Hitera čak 17 ligaških golova i osam asistencija na 32 bundesligaška meča. Pride i 10 golova u 14 mečeva Lige Evrope i drugo mesto na listi najboljih strelaca tog takmičenja, odmah iza Čelsijevog Olivijea Žirua

Ne možemo baš da kažemo da Real nije pitao za cenu. Potrajalo je to cenkanje, ali na kraju su u Madridu shvatili šta gube ako ne pojačaju ponudu (Barselona je situaciju pratila iz prikrajka, vrebala sve vreme, pretila, čekala kiks velikog rivala) pa je dogovor je konačno postignut pre desetak dana. 

Sada naš as pun elana - u to ne sumnjamo ni najmanje - odlazi na EP za mlade. A onda, velika scena. Najveća. I Luka Jović na njoj. Prema nekim procenama prvu utakmicu u belom dresu Kraljevskog kluba mogao bi da odigra već 21. jula, za kada su Madriđani zakazali prvu proveru na pripremama. Zanimljivo, rival će im biti Bajern, jedan od konkurenata u borbi za Jovićev potpis.   

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara