Specija ili Samp?
Specija ili Samp?

Posle skalpiranja Napolija i Intera: Specija i Samp u malom ligurijskom derbiju

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.01.21. | 13:34

Ranijeri lansira novi tandem: Kvaljarela – Kejta

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Specija i Sampdorija dolaze na večerašnji pokrajinski derbi silno motivisani pobedama nad Napolijem, odnosno Interom. Teško je proceniti da li je veći podvig pobeda Sampdorije nad Interom ili Specije sa igračem manje protiv Napolija. Večerašnji meč je trebalo da ima mnogo veću težinu, ali posle pobeda u prošlom kolu – Specija je čekala dva meseca da bi se radovala maksimalnom bodovnom učinku, a Samp je nanizala dva poraza – oba kluba mogu mnogo ležernije da istrče na teren.

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba “neoprvoligaša” Vinčenco Italijano je priznao da je njegov tim na San Paolu odigrao najgoru partiju u sezoni i upozorio igrače da su ispucali kredite protiv Napolija, odnosno da više neće izvući pozitivan rezultat na meču na kojem dozvole više od 30 udarca ka golu Ivana Provedela.

Kuriozitet predstavlja činjenica da Specija još čeka na prvu pobedu u Seriji A na svom stadionu jer su dosadašnje tri stigle u Udinama, Beneventu i Napulju. Italijano će promeniti nekoliko igrača u odnosu na meč protiv Napolija, počev od odbrane gde bismo trebali da vidimo povratnika među startere Julijana Šaboa, na sredini terena bi od prvog minuta trebalo da igraju Nahuel Estevez i Tomaso Pobega, a u napadački trozubac se vraća Emanuel Đazi.

Iskusni Klaudio Ranijeri je pripremio novi napadački tandem za meč sa Specijom: Kejta Balde Fabio Kvaljarela. Bivši igrač Lacija i Intera je osvojio srca navijača Sampa igrom i zalaganjem na meču sa Nerazurima, a prekaljeni centarfor odlukom da se zahvali Juventusu na pozivu i da ostane u Đenovi. Ranijeri bi trebalo da potvrdi većinu igrača koji su porazili Inter. Jedine dileme su na sredini terena gde povratnik u tim posle suspenzije Albin Ekdal konkuriše za jedno mesto sa Adrijenom Silvom, a Mikel Damsgarad, posle fantastične partije prošle srede, gaji nadu da bi mogao da istisne iz startne postave Jakuba Jankta.

Sampdorija bi sa eventualnom pobedom uplovila definitivno u mirne vode sredine tabele, podjednako daleko od zone ispadanja i borbe za mesta koja vode u Evropu. Za Speciju bi osim istorijskog prvog trijumfa na domaćem stadionu, večerašnja tri boda bila od fundamentalnog značaja u trci za očuvanje prvoligaškog statusa.

SPECIJA 4-3-3: Provedel – Vinjali, Terci, Šabo, Markica – Estevez, Agume, Pobega – Đazi, Enzola, Farijas

SAMPDORIJA 4-4-2: Audero – Berežinski, Jošida, Koli, Auđelo – Kandreva, Silva (Ekdal), Torsbi, Jankto (Damsgard) – Kejta, Kvaljarela.

SERIJA A – 17. KOLO

Subota

Benevento – Atalanta 1:4 (0:1)

/Sau 50 – Iličić 30, Toloi 70, Zapata 71, Murijel 86/

Đenova - Bolonja 2:0 (1:0)

/Zajc 44, Destro 55/

Milan - Torino 2:0 (1:0)

/Leao 25, Kesi 36pen/

Nedelja

Roma - Inter 2:2 (1:0)

/Pelegrini 17, Manćini 86 - Škrinjar 56, Hakimi 63/

Parma - Lacio 0:2 (0:0)

/Luis Alberto 55, Kaisedo 67/

Udineze - Napoli 1:2 (1:1)

/Lazanja 27 - Insinje 15 penal, Bakajoko 90/

Verona - Krotone 2:1 (2:0)

/Kalinić 16, Dimarko 25 - Mesijas 55/

Fiorentina - Kaljari 1:0 (0:0)

/Vlahović 72/

Juventus - Sasuolo 3:1 (0:0)

/Danilo 50, Ramzi 83, Ronaldo 90+3 - Defrel 58/

Ponedeljak

20.45: (2,95) Specija (3,30) Sampdorija (2,45)

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Specija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara