Počelo je: Roma gledala Tadića u Madridu

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.19. | 18:43

Nije samo srpski as bio na radaru skauta

Vanvremenska predstava Dušana Tadića na stadionu Santjago Bernabeu pokrenula je lavinu kakva dugo nije viđena.

Izabrane vesti

Srpski ofanzivac ne samo što je u magičnih 90 minuta naterao celu Evropu da pažljivije obrati pažnju na njegove partije, već je očigledno privukao i veliku pažnju klubova sa raznih meridijana. Nedugo pošto se otvorila tema njegovog ostanka u Ajaksu posle leta i da li je možda kasno za još jedan veliki transfer, pravo sa Čizme stigla je sledeća vest - Dušana Tadića su u Madridu posmatrali Romini skauti! 

Istina, Tadić je bio u grupi Ajaksovih igrača koji su interesantni čelnicima Rome. Ali, sve pod Monćijevim instrukcijama. Naime, u centru pažnje Rominih ljudi bili su još i vezista Doni van de Bek, Tadićevi partneri sa krila Hakim Zijeh i David Neres, onda i Ajaksovi bekovi Nikolas Taljafiko i Nusair Mazraui.

Osim što su mogli da vide herojsko izdanje kompletnog Ajaksovog tima, jasno je da je poseban utisak ostavio baš Dušan Tadić i da se njegovo ime najviše pominje u tefterima Rominih stručnjaka. Podsetimo, Tadićev agent Miloš Malenović otkrio je nedavno da su strelca jednog i asistenta kod još dva pogotka još prošlog leta tražili Roma i Milan. Tadić je tada ipak izabrao povratak u Holandiju, gde je u transferu od 11.400.000 evra potpisao za Ajaks i bez dileme napravio najbolji potez karijere. 

Maestro iz Bačke Topole ove sezone blista. Na 40 utakmica u svim takmičenjima skupio je čak 26 golova i 15 asistencija. U grupnoj fazi Lige šampiona ima šest pogodaka i četiri završna dodavanja, dok je kroz kvalifikacije za elitno takmičenje dopisao još po tri pogotka i asistencije.

Foto: Reuters


tagovi

David NeresDoni van de BekDušan TadićHakim ZijehNusair MazrauiNikolas TaljafikoLetnji prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara