Pike potpisao ugovor uz krupno obećanje: Himna Lige šampiona će se oriti u Andori

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.19. | 17:00

As Barselone započeo ambiciozan projekat sa malenim klubom

Proslavljeni fudbaler Barselone i reprezentacije Španije Đerar Pike posetio je danas Andoru. Razlog je potpisivanje sponzorskog udovora između njegovog kluba FK Andora i poznate lokalnom bankom Morabank i tom prilikom je poručio da će dovesti Ligu šampiona u ovu malu pirinejsku zemlju.

Od decembra prošle godine Pike je kroz kompaniju Kosmos kupio FK Andoru koja je vremenom postala kandidat za promociju u špansku četvrtu diviziju. Trenutno su na sedam bodova od višeg ranga u katalonskoj Primeri, a imaju i dve utakmice manje, pa nije čudo što gazda ima velike ambicije.
"Svi koji me znaju, znaju da sam vrlo ambiciozan čovek i danas će mi se možda smejati, ali obećavam vam da će se himna Lige šampiona oriti u Andori. Put je dugačak, trajaće nekoliko godina, ali moraćemo da idemo korak po korak, rang po rang i to je cilj koji nije nedostižan", smelo je izjavio Pike.

Izabrane vesti

As Barselone dosta očekuje i od trenera, nekadašnjih prvotimaca katalonskog kluba Alberta Horkere i Gabrija.
"Prava je sreća  što imam njih kao saradnike u jednom ambicioznom projektu u kojem svakodnevno rastemo. I ja kao biznismen i klub. Sa Horkerom sam igrao u Barsi, Gabrija znam dugo godina, obojica su pravo blago Andore."

Talenat će se crpeti s područja Andore.
"Kao klinac stasavao sam uz Mesija i Fabregasa. Videli ste koliko smo sva trojica uradili zajedno i ja sam siguran da taj recept možemo da primenimo i ovde. Ne odustajem od namere da budem predsednik Barselone jednog dana, a projekat sa Andorom će mi biti važno iskustvo na tom putu poslovnog sazrevanja", zaključio je Đerar Pike.

Foto: Reuters 


tagovi

Đerar Pike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara