""
""

Pele se oprostio protiv Jugoslavije... (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.07.17. | 09:43

Bila je to lično njegova želja...

Nekada su naši fudbaleri toliko bili cenjeni u svetu da je najbolji fudbaler svih vremena poželeo da se oprosti utakmicom baš protiv Jugoslavije! 

Izabrane vesti

I tako i bi. 

Na današnji dan 1971. godine Edson Arantes do Nasimento Pele, odigrao je poslednju utakmicu za Brazil i tako označio kraj briljantne reprezentativne karijere tokom koje je tri puta postao prvak sveta. 

Učesnici tog spektakla, pred oko 140.000 gledalaca, bili su i reprezentativci Jugoslavije, pošto su Fudbalska federacija Brazila i sam Pele insistirali da njegov poslednji meč u dresu sa nacionalnim grbom bude baš protiv Plavih! Reprezentacija Jugoslavije nastupila je u sastavu: Radomir Vukčević, Mladen Ramljak (od 46. Zoran Antonijević), Dragoslav Stepanović, Miroslav Pavlović, Blagoje Paunović, Dragan Holcer, Ilija Petković (od 46. Nenad Bjeković), Brane Oblak, Zoran Filipović (od 46. Jure Jerković), Jovan Aćimović i Dragan Džajić.

Gosti su poveli pogotkom Džajića u 35. minutu, domaćin je prekrenuo rezultat na 2:1 golovima Rivelinja i Žersona, da bi Jurica Jerković sjajnim udarcem u 70. minutu izjednačio na 2:2, što je bio i konačan rezultat.

Desetak minuta pre kraja Pele je podigao obe ruke i otrčao počasni krug, uz gromoglasni aplauz čitavog stadiona. Ceo Brazil plakao je tog 18. jula 1971.


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalmeđunarodni fudbaldogodilo se na današnji dan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara