"Crno-beli zadovoljni učinkom reprezentativaca"
"Crno-beli zadovoljni učinkom reprezentativaca"

Partizanovci blistali: Pantić dva komada, Janković dve asistencije, ali šta sve uradi Stojke...

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.17. | 14:23

Dosta razloga za zadovoljstvo Miroslava Đukića zbog učinka crno-belih u reprezentativnim selekcijama

Crno-beli zadovoljni učinkom reprezentativacaOsmeh od uva do uva na licima Partizanovih reprezenatativaca. Kako onih u „A“, tako i iz mlađih selekcija, pošto su tokom dvonedeljne pauze blistali i pokazali da im je forma u ovom trenutku na zavidnom nivou, što i te kako može da oraspoloži šefa stručnog štaba Miroslava Đukića pred nastavak sezone. Pogotovo što crno-beli u subotu igraju protiv lučanske Mladosti, a narednog četvrtka u Bernu otvaraju grupnu fazu Lige Evrope gostovanjem Jang Bojsu.

Imaju razlog da veruju da će uspešno položiti oba ispita, jer im Vladimir Stojković ulio veliku sigurnost. Tamo gde je stao na klupskom, najbolji srpski golman nastavio je na reprezenatativnom planu. Duel s Moldavijom u mundijalskim kvalifikacijama propustio je zbog suspenzije, vratio se na crtu u Dablinu i mirne duše može da se konstatuje da je bio jedna od jačih karika našeg tima u, po svemu sudeći, ključnoj pobedi na putu ka Rusiji (1:0).

Izabrane vesti

Stojković u DablinuStojković je zabeležio tri odbrane (dve Šejnu Longu, jednom Darliju Marfiju), usput pravovremeno istrčavao, „kupio“ lopte kao kruške posle centaršuteva i postarao se da odbije sve nalete Iraca. Ovo mu je četvrti vezani meč ovog leta na kome nije savladan, čime je nagovestio da će biti od koristi i Partizanu.

Povratnik među crno-bele Zoran Tošić nije dobio priliku u mečevima sa Moldavijom i Republikom Irskom, s obzirom da je celo leto bio bez kluba, samim tim i bez takmičarskog ritma.

Poput Srbije, duplu pobedu u ovom kvalifikacionom terminu zabeležila je i Crna Gora. Za onu prvu posebno je zaslužan Marko Janković, jer je centaršutevima iz slobodnih udaraca namestio dva gola na gostovanju Kazahstanu (3:0), dok u u pobedi nad Rumunijom (1:0) igrao 84 minuta.

Drugi vezista u ekipi Ljubiše Tumbakovića, Nebojša Kosović, proveo je 54 minuta na terenu u Astani, dok protiv Rumuna nije dobio šansu.

Kosović protiv KazahstanaVezista Danilo Pantić igrao je 90 minuta na početku novog ciklusa mlade reprezenatcije i dao je dva gola u ubedljivom trijumfu nad Gibraltarom (4:0). Izuzetno uspešni bli su i omladinci. Naše nade su osvojile 24. izdanje memorijalnog turnira „Stevan Ćele Vilotić“, na kome je kapiten Strahinja Bošnjak proglašen za najboljeg igrača (dvaput starter, jednom nije igrao), čuvar mreže Aleksandar Popović za najboljeg golmana, uz napomenu da je špic Đorđe Jovanović dvaput bio starter i jednom rezervista, a da talentovani štoper Svetozar Marković nije dobio šansu, iako se nalazio na spisku selektora Miloša Velebita.

Kad su u pitanju Afrikanci, Sejduba Suma nije igrao za Gvineju protiv Libije (3:2) u Konakriju, dok je u meču istih rivala u Monastiru dobio priliku od 54. minuta (0:1). Levi bek Mohamed el Monir nije igrao za Libijce.

(FOTO: Star sport, Action images)


tagovi

Vladimir StojkovićSuperligaStrahinja BošnjakSrbijaSejduba Sumareprezentativni fudbalFK PartizanNebojša KosovićMarko JankovićDanilo Pantić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara