Palmeiras ide na noge Bragantinu (©Reuters)
Palmeiras ide na noge Bragantinu (©Reuters)

Palmeiras posle svađe plaća 600.000 za trenera PAOK-a, brazilski Red Bul sprema zamku

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.10.20. | 22:27

Sa druge strane, Gremio čeka Žuventude

Veliki su se svojevremeno pobunili, naravno, jer para nije bilo. Mali nisu hteli da odustanu od šanse da bar povremeno ukrste koplja sa brazilskim silama. A kako narod u zemlji fudbala ne može bez bubamare na kraju je Savez uspeo da ubedi sve da produže zajedno i sada Kup broji čak 91 učesnika. Među njima i Palmeiras i Gremio, koji u noći između četvrtka i petka igraju svoje mečeve osmine finala.

Palmeiras protiv Bragantina doduše, još jednog prvoligaša, od 2019. i Red Bulove brazilske filijale zbog čega su ove godine tradicionalne crno-bele boje zamenjene – crvenom i belom.

Izabrane vesti

“Veliki zeleni“ su naravno favoriti mada su zapali u krizu i tek u poslednjem kolu prvenstva Brazila prekinuli crnu seriju od četiri poraza. Zbog toga je i čuveni Vanderlej Luksemburgo dobio otkaz. Iz uprave su stizali ocene da je Palmeiras izgubio DNK i da ne igra napadački fudbal. Luksemburgo im je odgovarao da je to zato što nisu želeli da plate i dovedu mu pojačanja koja je tražio.

Na kraju će Palmeiras platiti za trenera. PAOK je tražio 6.000.000 evra na ime obeštećenja, ali će prema izveštajima brazilskih medija pristati na svega 600.000 jer Abel Pereira insistira na odlasku u Sao Paolo. Mada njegov dolazak neće biti ozvaničen pre večerašnjeg okršaja sa Granadom u Ligi Evrope. Ipak sa igračima poput Felipea Mela, Ramiresa i Luiza Adrijana – a svi oni imaju značajno evropsko iskustvo – Palmeiras se nada da će stići i do sedme pobede na osam poslednjih gostovanja kod Bragantina.

Kad je drugi večerašnji meč u pitanju, to bi trebalo da bude zicer. Samo Kruzeiro ima više titula od Gremija u Kupu (6/5), a Žuventud je ipak drugoligaš. Istina sa ambicijom da se domogne elite.

Tu nadu živom održava pre svih napadač Breno, on je ove sezone postigao devet ligaških golova i prvi je strelac Serije B uz Kaja Dantasa iz Sampaja Koree. Sve skupa je ove sezone odigrao 23 meča i 11 puta tresao protivničke mreže. Na poslednjih 12 – osam pogodaka. Već se za njega interesuju i prvoligaši i klubovi iz Japana i Južne Koreje.

I Gremio je baš nedavno doveo golgetera, pisali smo vam već o 1.500.000 dolara teškom transferu Dijega Čurina, prvog strelca Sero Portenja, osvajača paragvajske Aperture, ali on je kasno registrovan pa neće moći da igra protiv Žuventudea.



tagovi

BrazilBrazil 1PalmeirasBragantinoGremio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara