Obračun autsajdera: Berizo bez važnog aduta, azijski gost sa "neprijatnim" Almoezom

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.19. | 10:45

Paragvaj i Katar ukrštaju koplja u okviru 1. kola Grupe B Kopa Amerike (21.00)

Sudar autsajdera u Grupi B Kopa Amerike. Objektivno, Paragvaj i Katar nemaju šta da traže u konkurenciji Argentine i Kolumbije, ali hajde da ne trčimo pred rudu. U svakom slučaju, dva najbolja trećeplasirana sastava kompletiraće četvrtfinalne parove, što znači da je za potencijalni prohod u nokaut fazu za belo-crvene i momke u bordo dresovima njihov međusobni duel od krucijalnog značaja. Samo pobednik moći će da se nada prolasku grupne faze (21.00, TV Arena sport).

Katar je kao prvak Azije gost na ovom takmičenju, a jedini međusobni okršaj večerašnji rivali su imali 2009. godine kada je najbogatija zemlja na svetu pobedila sa 2:0.

Izabrane vesti

Nije Paragvaj igrao na Mundijalu u Rusiji i bilo je to razočaranje, a loše rezultate imap je i u prijateljskim utakmicama. U prošloj godini nisu puleni selektora Eduarda Beriza pobedili nikoga, dok je slično počela i ova godina. U martu su odigrali dve utakmice i obe izgubili, prvo od Perua, a zatim i od Meksika. Pre početka Kopa Amerike su za rivale izabrali nešto slabije selekcije pa su protiv Hondurasa igrali 1:1 i onda su konačno slavili protiv Gvatemale sa 2:0. Oba gola su Paragvajci dali u drugom poluvremenu i to je malo popravilo raspoloženje u timu. Izostanak napadača Antonija Sanabrije je najveći defekt, a u zemlji stacioniranoj u srcu kontinenta najviše očekuju od Migela Almirona, Federika Santandera i veterana Oskara Kardoza.

Katar je domaćin narednog Svetskog prvenstva i ova selekcija želi da dočeka to takmičenje kao konkurentna, a da su Arapi na dobrom putu pokazalo je prvenstvo Azije početkom ove godine. Odigrali su Katarani perfektno to takmičenje i na kraju osvojili titulu prvaka, što je i prvi trofej u istoriji ove zemlje. Posebna priča je način na koji su osvojili pehar, jer su slavili pobede na svih sedam utakmica i primili samo jedan gol i to tek u finalnoj pobedi 3:1 nad Japanom. Uoči Kopa Amerike izabranici španskog stratega Feliksa Sančeza Basa su odmerili snage s Brazilom i pružili su solidan otpor, ali su izgubili 2:0. Najveća zvezda ove reprezentacije je ofanzivac i kapiten Hasan Al Hajdos, dok se velike nade polažu u najbolje igrača i strelca minulog šampionata Azije Alija Almoeza.

KVOTE ZA PRVAKA

KOPA AMERIKA - 1. KOLO GRUPNE FAZE

GRUPA A

Subota
Brazil - Bolivija 3:0 (0:0)
/Kurinjo 50pen, 53, Everton 85/

Venecuela - Peru 0:0

GRUPA B

Subota
Argentina - Kolumbija 0:2 (0:0)
/Martinez 71, Zapata 86/

Nedelja
21.00: (1,80) Paragvaj (3,40) Katar (5,00)  /TV Arena sport/

GRUPA C

Nedelja
23.55: (1,80) Urugvaj (3,40) Ekvador (5,00)  /TV Arena sport/

Ponedeljak
21.00: (8,00) Japan (4,20) Čile (1,45)  /TV Arena sport/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara