Objektivno najbolji

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.06.19. | 12:08

Španci na tronu nisu bili još od 2013. godine, a sada će biti još motivisaniji da pokažu da su bolji od Nemačke, od koje su i izgubili pre dve godine u Poljskoj

Repriza iz Krakova od pre dve godine, ali i trenutak da Španija ovoga puta potvrdi da je najbolji tim na turniru. Furija je do sada doživela samo jedan poraz i to na startu od Italije, kojoj je takođe držala čas fudbala neko vreme na meču. Kako je turnir odmicao Španci su igrali sve bolje, ali daleko od toga da Nemci nemaju svoje adute. Ipak, moguće da je kucnuo čas za osvetu i izgubljeni trofej pre dve godine. U svakom slučaju, čeka nas sjajno finale objektivno dva najbolja tima na turniru. Španci na tronu nisu bili još od 2013. godine, a sada će biti još motivisaniji da pokažu da su bolji od Nemačke.

Priznanje Srđanu Jovanoviću

Veliko priznanje na večerašnjoj utakmici dobio je i u ovom trenutku najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović, kojem je UEFA nakon odlične arbitraže na prethodnim mečevima poverila i veliko finale. Njemu će pomagati Uroš Stojković i Milan Mihajlović. 

Izabrane vesti

Mlada selekcija Crvene furije na impozantan način je došla do finala Evropskog prvenstva, pošto je u Ređo Emiliji savladala Francusku rezultatom (4:1). Španci su delovali besprekorno na terenu, od trenutka kada su uspeli da izjednače rezultat apsolutno su kontrolisali igru i potom čekali svoje trenutke da u potpunosti dotuku protivnika. U čemu su u potpunosti uspeli. Sada će biti maksimalno motivisani da se u reprizi finala od pre dve godine revanširaju Pancerima za poraz iz Krakova i podignu trofej u Udinama.

Podsetimo, Španci su sa dve pobede i jednim porazom prošli Grupu A kao prvoplasirani. Izgubili su od pomenute Italije, a dobili Belgiju i Poljsku.

Nemcima se ponovo isplatila ta neverovatna upornost. Nije ih poremetio povratak Rumunije nakon vodećeg gola Amirija, niti bolja igra protivnika tokom prvih 45 minuta igre. Zaigrali su potpuno drugačije u nastavku meča i sa tri velika pogotka otvorili sebi vrata borbe za trofej (4:2). Rumune je dugo na svojim leđima nosio fantastični George Puškaš. Izuzetni golgeter je postigao dva pogotka i mogao još koji, fantastično se kretao i bio konstantna opasnost po protivnički gol, ali je njegovu selekciju bio koban početak drugog poluvremena. Tada je Hađi pri izlasku iz kaznenog prostora bespotrebno povukao Dauda, a arbitar Orel Grinfild bez oklevanja pokazao na belu tačku. Valdšmit je postigao prvi gol na meču, a Nemci postali tim koji se do kraja meča pitao za sve na terenu. 

Nemci su ostvarili dva trijumfa i remi u Grupi B i, takođe, kao prvoplasirani prošli dalje. Savladali su Srbiju i Dansku, dok su remizirali sa Austrijancima. 

ŠPANIJA - NEMAČKA (20.45)

Dačija Arena (Udine)
Kapacitet: 33.100
Sudija: Srđan Jovanović (Srbija)

ŠPANIJA (4-2-3-1): Sivera - Aguiregarabija, Valjeho, Mere, Martin, Ruiz, Roka - Olmo, Sebaljos, Fornals - Ojarzabal.

NEMAČKA (4-3-3): Nubel - Klosterman, Tah, Baumgartl, Henrihs - Nojhaus, Egerštajn, Daud - Rihter, Valdšmit, Oztunali.


Ne zaboravite da se u MOZZART kladionicama možete kladiti i na slobodnu igru:

Primera radi,  Majoral daje gol i Španija pobeđuje kvota je 5,00

Valdšmit daje gol i Nemačka osvaja kvota 8,00.

Gol iz penala u regularnom delu utakmice - kvota 3,50

Crveni karton na meču - kvota 4,00

Het-trik na meču - kvota 17,00

EVROPSKO PRVENSTVO U21 - FINALE:

Nedelja

20.45: (2,15) Španija (3,45) Nemačka (3,35)

Foto: UEFA


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara