Đokić, Đurđević, Mažić, Ristić i Grujić
Đokić, Đurđević, Mažić, Ristić i Grujić

Objašnjeno - zašto Grujić, a ne Mažić

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.04.18. | 10:07

Počelo je da kuva u susret 157. večitom derbiju, stigla poruka i iz Partizana

Mora da dosta toga ne valja u ovdašnjem fudbalu kad nam je u danu pred njegovu svetkovinu centralna tema - sudija. I to ne zašto će jedan da bude na centru, već zašto drugi neće.

Odluka Sudijske komisije da za glavnog delioca pravde na 157. večitom derbiju delegira Danila Grujića izazvala je veliku polemiku u javnosti, jer se očekivalo da igrače na stadion „Rajko Mitić“ izvede naš najbolji i svetski priznati arbitar Milorad Mažić. Štaviše, nezvanično objašnjenje zbog čega je početak plej-ofa pomeren za četiri dana (umesto u utorak 10. aprila, igra se u subotu od 18.30), glasilo je da Mažić sa svojim timom ima obaveze u Evropi, a da su ostale superligaške sudije na seminaru i da nema ko da sudi derbi.

Izabrane vesti

Mada, ima i novih detalja.
Naš Savez i Sudijska organizacija su dobili dopis FIFA u kome se zvanično tražilo izuzeće trojice naših internacionalnih sudija za prvo kolo plej-ofa Superlige, koje je trebalo da se igra u utorak. Ta trojica su Mažić, Grujić i Đokić, jer su ih FIFA i UEFA planirali za svoja takmičenja. Zato je, pre svega zbog regularnosti takmičenja, čitavo kolo pomereno za subotu. Bilo bi neozbiljno da se tako važne utakmice u srpskom prvenstvu ne povere našim najboljim arbitrima“, predočio je Vladimir Bulatović, direktor Superlige Srbije, u izjavi za Večernje novosti.

S obzirom da se Mažić minulih godina profilisao u specijalistu za derbije, očekivalo se da on bude na centru, međutim...
Mažić je u četvrtak sudio utakmicu Lige Evrope između Sportinga i Atletika, a sledeće nedelje čekaju ga testiranja za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Procena Sudijske organizacije je da zbog velikih napora, putovanja i obaveza, nije u mogućnosti da sudi i derbi u subotu i ja vam prenosim tu informaciju“, dopunio je Bulatović.

Bivši sudija, Rade Raka Đurović javno se zalagao početkom decembra da Milorad Mažič sudi prethodni derbi i tad je Sudijska organizacija uslišila njegove molbe. Ovoga puta ne.
Kod nas je sve moguće. Imamo jednog od najboljih sudija u Evropi, koji iza sebe ima Evropsko prvenstvo i drugi put ide na Mondijal, a uz to je jedan od najozbiljnijih kandidata da sudi finale Lige šampiona. I onda on ne bude arbitar jednog ovakvog susreta“, ljut je Đurović, a njegove reči prenosi Alo.

Delegiranje Danila Grujića izazvalo je reakciju i u Partizanu, koja se naslanja na nedavnu izjavu trenera Miroslava Đukića da ne razume zbog čega je pomeren termin derbija.
Večiti derbi je najveća svetkovina srpskog sporta, a fudbala svakako. Trebalo je najpre da bude odigran na Veliku subotu, pa je odložen za Vaskršnji utorak, pa za Vaskršnju sredu, onda na nevaskršnju subotu. Isusu Hristu je bilo potrebno tri dana da vaskrsne, a nekima je potrebno sedam. Zato sve mogu da pozdravim novim pozdravom „vaistinu Grujić vaskrse“, istakao je, u izjavi za Alo, prof. dr Vladimir Vuletić, potpredsednik crno-belih, kome nije jasno zbog čega je meč sa Zvezdom pomeren. „Ruska Federacija je najveća pravoslavna zemlja na svetu, a oni su svoj derbi odigrali na dan Vaskrsenja Hristovog“.

FOTO: MN Press, Star sport


tagovi

Milorad MažićDanilo GrujićVladimir BulatovićVladimir Vuletić157. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara