Kristijan Eriksen (©Reuters)
Kristijan Eriksen (©Reuters)

Novi problem zbog Eriksena: Agent tužio Inter i traži neisplaćenu proviziju od 7.500.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.01.21. | 09:53

Nerazuri ne mogu lako da se reše Danca, dok prvi čovek kluba Stiven Žang intenzivno traži kupca za klub

Mukama Kristijana Eriksena u Interu i Intera zbog Kristijana Eriksena ne nazire se kraj.

Saradnja započeta pre godinu dana trebalo je načelno da podigne kvalitet Nerazura, a pretvorila se u agoniju koja se sve više komplikuje kako vreme prolazi. Inter neuspešno pokušava da se reši danskog veziste i njegovih astronomskih primanja od 7.500.000 evra, jer je malo ko spreman da izdvoji toliki novac samo za platu igrača koji je ove sezone proveo na terenu manje od 400 minuta, a razlog nisu povrede, već jednostavno to što se ne uklapa u sistem Antonija Kontea.

Izabrane vesti

U međuvremenu se Inter suočio s novim velikim problemom u koji nije direktno umešan Kristijan Eriksen, ali se prašina digla zbog njega. Naime, Eriksenov agent Martin Šots tužio je Inter zbog neisplaćene provizije na ime uspešno završenih pregovora prošle zime! Visina provizije privukla je najveću pažnju, jer se radi o sumi od 7.500.000 evra bruto, odnosno oko 4.000.000 evra neto, što je ekvivalent Eriksenove godišnje plate u Interu.

Italijom kruži priča i da iza takve Šotsove odluke stoji debela pozadina i da su razlozi lične prirode. Osim toga što sve manje klubova ima novca da plaća bogate provizije agentima, Šots se na ovakav korak odlučio zbog neizvesnosti koja u Interu vlada poslednjih dana i sedmica. naime, Inter se nalazi pred prodajom zbog toga što je odlukom kineskih vlasti da preseče domaćim kompanijama poslovanje van teritorije najmnogoljudnije zemlje sveta dovelo do toga da Suning ne može više da finansira klub. Prvi čovek Stiven Žang trenutno se nalazi u Nanđingu gde s velikom pažnjom prati dešavnaja u Interu, a italijanski mediji pišu da od svojih asistenata traži da mu se svaki tekst napisan na Čizmi prevede na kineski kako bi mogao da bude non-stop upućen u to šta se o klubu piše i priča.

Klupska kasa je prazna, svi izvori prihoda su presušili zbog čega se teško finansiraju i plate igračima, a u klubu se nadaju da bi mogli da uspostave zajednički jezik s Šotsom i pronađu formulu za isplatu duga.

Žang trenutno pregovara sa investicionim fondom BC Partners o prodaji Intera. Evropski fond procenio je vrednost Intera na sumu između 400.000.000 i 500.000.000 evra, gde bi se istovremeno preuzeo i dug koji iznosi između 350.000.000 i 400.000.000 evropskih novčanica. Suning je Inter stavio na prodaju po ceni od milijardu evra!

U ovom trenutku nijedna opcija prodaje nije isključena. Suning je vlasnik 70 odsto akcija, dok je preostalih 30 odsto u vlasništvu investicionog fonda LionRock iz Hong Konga. Na stolu su opcije prodaje dela akcija gde bi se novac iskoristio za gašenje požara u klubu, ili prodaje većinskog udela...

Što se Eriksenovog slučaja tiče, Inter se danima unazad nada da će Pari Sen Žermen da se javi pošto je Maurisio Poketino stigao i zvanično je predstavljen na Parku prinčeva, ali Argentinac je odlučio da uzme malo vremena kako bi u dosluhu sa najbližim saradnicima utvrdio realnos stanje tima pre nego što bude doneo odluku ko odlazi i dolazi. Nakratko se pominjalo da je Vulverhempton zainteresovan, ali je ta vest brzo demantovana, dok Ajaks nije daleko odmakao od početnog interesovanja za obnavljanje saradnje. U međuvremenu se u ostrvskim medijima pojavila informacija da Žoze Murinjo želi da vrati Eriksena, ali samo na pozajmicu.

Ko bi rekao da će Eriksenova želja da zaigra u nekoj drugoj zemlji posle Engleske pokrenuti ovakvu lavinu...



tagovi

InterZimski prelazni rok 2021Kristijan Eriksen

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara