Nisu isti nivo: Čelsi zelen, Solskjer ima štofa za velike stvari (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.08.19. | 19:23

Mančester ubedljiv u prvom velikom derbiju Premijer lige...

Prvi veliki derbi Premijer lige otklonio je neke dileme. Mančester Junajted i Čelsi očito nisu u istoj ravni. Pred start novog šampionata stručnjaci su ih smatrali za favorite iz senke, dve ekipe koje će se boriti za četvrto mesto, odnosno Ligu šampiona, međutim Junajted je, barem u ovom trenutku, na mnogo višem nivou. Ili još preciznije - mnogo zreliji. O tome će najbolje rezultat: Mančester - Čelsi 4:0! 

S dve klupske legende na terenu, značajno podmlađeni, sa svega jednim 30+ igračem na terenu (računajući oba tima), Mančester Junajted i Čelsi ušli su u novu sezonu željni dokazivanja. I za jedne i za druge ovo leto značilo je novi početak. Junajted odradio prve kompletne pripreme sa Solskjerom i započeo prvu sezonu sa njim na klupi, uz renoviranu polovinu odbrane (Van Bisaka i Megvaher), rešen da nastavi s konsolidacijom kluba, dok su Plavci predvođeni Frenkom Lampardom i nekim klincima iz omladinskog pogona ušli u post azarovski period, uvereni da bi godinu u kojoj su im zabranili transfere valjalo iskorisiti za promociju snaga iz sopstvene škole. 

Izabrane vesti

U takvom odnos snaga Mančester Junajted bolje se snašao. Čelsiju nije strano da ga pod svoje uzmu "duhovi" Old Traforda. Na tom stadionu Plavci u proseku pobeđuju jednom četiri, pet godina (od 2005. slavili su samo dva puta protiv velikog rivala) i uglavnom im ne godi to gostovanje, baš kao što im nije godilo ni ovo današnje. 

Ako je za utehu Frenku Lampardu njegov tim je izgleda sasvim pristojno više od sat vremena. Štaviše, igrački je nadigrao Đavole, dominirao u tom periodu, stvorio više šansi (samo u prvom poluvremenu Abraham je imao stativu, a Emerson prečku), međutim u razmaku od dva minuta (između 65. i 67.) dogodilo mu se pomračenje koje je domaćin iskoristio da pečatira veliki trijumf.  

Na asistenciju Andreasa Pereire (da, to je onaj momak što je igrao protiv naših Orlića u finalu Mundijalita na Novom Zelandu) Antoni Marsijal pogodio je za 2:0, da bi dva minuta kasnije Pol Pogba poslao divnu dugo loptu za Markusa Rašforda, a ovaj rutinski rešio situaciju "jedan na jedan" sa Kepom

Rašford je najzaslužniji i za prvi pogodak Junajteda, taj što je načeo Čelsi u momentima kada su Plavci bili bolji. Kurt Zuma nije bio oprezan, srušio je Rašforda u šesnaestercu, a ovaj nije imao milosti sa bele tačke. 

Tačku na ovaj meč stavio je Danijel Džejms, momak koji je stigao iz Svonsija ovog leta. I ponovo je veliki posao odradio Pogba, drugom asistencijom. Upravo je to ono što posebno može da raduje Solskjera. Bez obzira na propali transfer Francuz je igrao s puno elana i bio jedan od najzapaženijih na terenu...  

A ono što može da teši Lamparda svakako je činjenica da ovo nije najbolji Čelsi. Sa Loftus Čikom i Hadsonom Odoijem biće to bolji tim, a tu je i Kristijan Pulišić koji tek treba da se privikne na Premijeršip i pokaže da je dostojna zamena za Edena Azara

Pomenimo i da naš Nemanja Matić nije igrao. Čitavih 90 minuta presedeo je na klupi...


PREMIJER LIGA - 1. KOLO:

Petak
Liverpul - Norič 4:1 (4:0)
/Hanli 7ag, Salah 18, Van Dajk 28, Origi 42 - Puki 64/

Subota
Vest Hem - Mančester Siti 0:5 (0:1)
/Žezus 25, Sterling 51, Sterling 75, 92, Aguero 85pen/

Bornmut – Šefild junajted 1:1 (0:0)
/Mefam 62 – Šarp 88/

Barnli - Sautempton 3:0 (0:0)
/Barns 63, 70, Gudmundson 75/

Kristal Palas - Everton 0:0

Votford - Brajton 0:3 (0:1)
/Dukure 28ag, Andone 65, Mope 77/

Totenhem - Aston Vila 3:1 (0:1)
/Ndombele 73, Kejn 86, 90+1 - Mekgin 9/

Nedelja
Lester - Vulverhempton 0:0

Njukasl - Arsenal 0:1 (0:0)
/Obamejan 58/

Mančester Junajted - Čelsi 4:0 (1:0)
/Rašford 18pen, 67, Marsijal 65, Džejms 81/

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara