Nermin Haskić
Nermin Haskić

Nišlije krenule za Estoniju: Bez Haskića, sa Melegom i Jirkom

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.19. | 18:53

“Bitno nam je da postignemo gol“, kaže Simo Krunić

Vreme je Evropu! Radnički iz Niša krenuo je na dugačak put do Estonije sa nadom da će u dvomeču protiv Flore izboriti privilegiju da se u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope odmeri i sa prošlosezonskim polufinalistom Ajntrahtom. Ekipa se okupila u 15 sati na stadionu Čair odakle je autobusom krenula za Beograd gde će i prenoćiti pre nego što avionom baš preko Frankfurta krene za Talin.

Međutim, ekipa nije kompletna, pošto trener Simo Krunić za prvi meč sa Florom neće moći da zbog zdravstvenih problema računa na najboljeg strelca iz prošle sezone Nermina Haskića, kao ni Petra Petrovića.

Izabrane vesti

Ali zato je tu dvojac najsvežijih pojačanja koji je ovog leta stigao iz Crvene zvezde Dejan Meleg – Erik Jirka. Tu su i druge zvučne letnje akvizicije poput Nemanje Tomića, Milana Bojovića, Nemanje Petrovića, Veljka Batrovića...

Da ne dužimo dalje, put Talina krenuli su: Marko Knežević, Nikola Petrović, Aleksandar Todorovski, Ivan Ostojić, Lazar Đorđević, Stefan Đorđević, Nikola Stevanović, Aleksa Jovanović, Taras Bondarenko, Riota Noma, Nemanja Tomić, Saša Stojanović, Veljko Batrović, Dejan Meleg, Nikola Čumić, Erik Jirka, Milan Makarić i Milan Bojović.

Ipak, svesni su u Nišu da protiv Flore nema alibija. Viceprvak Srbije mora da prođe. Možda ne baš na Le Kok Areni, kapaciteta 14.505 gledalaca na kojo su prošlog avgusta Real i Atletiko igrali za Superkup Evrope, ali mora da prođe.
Čeka nas izuzetno težak i naporan meč. Nova smo ekipa, nismo imali puno vremena da se pripremimo, a imamo i problema sa povredama. Sa druge strane imamo i igrače koji nisu prošli pripreme u Sloveniji sa nama i nisu na maksimumu fizičke spreme, tako da moramo da budemo oprezni. Ne smemo da ih potcenimo, jer ako to učinimo nećemo proći dobro. Ući ćemo u utakmicu da se nadigravamo, nama je bitno da u prvoj utakmici postignemo gol i da se u Niš vratimo sa rezultatom koji će nam dati dobru šansu da naredne sedmice pred našim navijačima izborimo prolaz dalje“, jasan je šef struke Simo Krunić, a optimista je i levi bek Stefan Đorđević, jedan od “preživelih“ iz ekipe koja je prošle sezone osvojila drugo mesto u prvenstvu Srbije.
Nismo imali puno vremena da se spremimo za sve ovo. Malo nas je ostalo iz prošlosezonske ekipe, imamo dosta novajlija i novi stručni stab, ali verujem u ovaj sastav. Imamo kvalitet i možemo da prođemo dalje ukoliko damo svoj maksimum. Oni su opasan protivnik i moraćemo da budemo veoma obazrivi. Razmišljamo samo o Flori, jer bi bilo pogubno da sada mislimo o potencijalnom duelu sa Ajntrahtom iz Frankfurta. Čeka nas težak izazov, ali ja sam optimista“, izjavio je Đorđević.

Četvrtak u 18 sati po srednjoevropskom vremenu. Iz direktan prenos na drugom kanalu Radio Televizije Srbije.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara