Nenad Lalatović
Nenad Lalatović

Nenad Lalatović ponovo u elementu: Država je pomagala Partizanu, hteli su da unište sve crveno-belo

Vreme čitanja: 4min | sre. 10.07.19. | 21:35

“Dokle god Crvena zvezda i Partizan moraju da budu prvaci, mi tu nemamo šta da tražimo”, tvrdi trener Vojvodine

Novi-stari trener Vojvodine Nenad Lalatović odgovarao je na pitanja navijača novosadskog kluba na Fejsbuku, a njegov novi medijski istup sigurno će ponovo izazvati polemiku u javnosti. Jednostavno, kormilar Lala je takav, po prirodi vrlo pričljiv čovek, a iz opširnog obraćanja koje je objavljeno i na zvaničnom sajtu Vojvodine izdvojili smo najzanimljivija pitanja i odgvore.

Mislite li da je u redu prema ostalim klubovima što država pomaže Crvenoj zvezdi?
"Ne znam da država pomaže Crvenoj zvezdi, ali znam da je ranije mnogo godina pomagala Partizanu. Pre sedam-osam godina, hteli su da unište i Crvenu zvezdu, i Vojvodinu i sve što je crveno-belo, ali nisu uspeli. Crvena zvezda sigurno ima veliki budžet i u ovom trenutku ima najbolji tim u ligi, te unapred mogu da kažem da će osvojiti treću titulu zaredom, jer to se vidi po kvalitetu tima, organizaciji i svemu ostalom. Ipak, apsolutno se ne slažem sa tim da Crvenoj zvezdi pomaže država."

Izabrane vesti

Da li smatrate da je Radnički prošle sezone imao naklonjenost sudija?
"Kad je dobra organizacija u njima, veliki klubovi uvek imaju naklonjenost sudija. Tu mislim na Crvenu zvezdu, Partizan, Juventus, Milan… Ja se nadam da će i Vojvodina imati naklonjenost sudija, odnosno da će suđenje na njenim utakmicama biti 50:50. Ipak, moram da kažem da je Radnički tokom prošle sezone imao samo dva poraza i, posle Crvene zvezde, bio najkvalitetniji tim u Srbiji. Igrao je najlepši fudbal i osvojio najviše bodova u istoriji kluba, oborivši i brojne druge rekorde. Da nismo igrali tako kvalitetno, Radnički posle mog mandata ne bi Ranđelovića, koga smo doveli iz Dinama iz Vranja, prodao u Olimpijakos za 500.000 evra. Crnomarkovića smo doveli iz Javora, koji je ispao iz lige, i prodali ga u Leh za takođe pola miliona. Radovan Pankov, koji nije igrao u Rusiji, za 350.000 je prešao u Crvenu zvezdu. Za Haskića smo dobili zvaničnu ponudu od 400.000 evra, ali gospodin Tončev traži 500.000. Golman Ristić je otišao u Larisu, Drinčić je došao u Vojvodinu… Nikakvu naklonost sudija nismo imali, već smo igrali dobar i kvalitetan fudbal. Na 40 utakmica, imali smo samo dva poraza, pri čemu smo tri puta pobedili Partizan, sa Crvenom zvezdom igrali 2:2, remizirali i sa Makabijem… Ja sam jako ponosan na period koji sam proveo tamo."

Da li smatrate da su za sportskog radnika na mestu komentari i pohvale na račun političara (predsednika države) koje ste za vreme prethodnog mandata uputili na zvaničnoj konferenciji kao trener, a ujedno i predstavnik kluba?
"Navijači moraju da znaju da sam, u tom trenutku, kao trener bio u najgorem položaju, jer su mnogi želeli da odem iz Vojvodine i slali me u druge klubove, a ja to nisam želeo i imao sam pritisak kakav samo ja znam. Moja stvar je to šta ću da kažem i za to se nikada nikome nisam pravdao, niti ću, ali tada sam bio doveden u situaciju da treba da budem sklonjen na šest meseci iz fudbala, samo zato što sam trener Vojvodine. Pošto sam video šta se dešava i da ostajemo bez uprave kluba, samo sam želeo da istaknem da mi je teško da sam vodim Vojvodinu. Želeći da naglasim koliko je teško voditi ovakav klub, spomenuo sam koliko je teško voditi Savez i državu, pa sam istovremeno rekao da oni koji vode Savez i državu to rade dobro, uzimajući u obzir da imaju još veći pritisak i probleme sa kojima se suočavaju. Nije mi bila namera da bilo kome podilazim, iako ću, kad god me neko pita, uvek reći da je moje opredeljenje za Aleksandra Vučića."

Da li ste član neke političke partije?
"Nisam, niti ću ikada biti, ali uvek imam svoje političko opredeljenje. Volim ljude koji su hrabri i veruju u ono što rade, te moje mišljenje niko nikada neće promeniti. Nije me niko nagovarao, niti poznajem lično te ljude, niti mi išta u životu treba od njih. Samo volim da slušam pametne ljude i ne vidim zašto bi meni neko zamerao ukoliko ja za nekog kažem da je dobar. Taj neko meni nikada nije pomogao u životu, niti bih se ikada ponizio toliko da od nekog tražim pomoć. Mislim da vredim dovoljno da mogu svaki uspeh da ostvarim sam."

U kojoj ligi biste voleli da radite i da li postoji neki klub o kojem maštate?
"Ja sam dosta realan čovek i znam da, osim ukoliko niste 15 godina igrali u Italiji kao Siniša Mihajlović, mi Srbi teško možemo da dođemo tamo. Naravno da je moja želja da se oprobam u nekoj jačoj ligi, ali ja sam igrao na ruskom podneblju. Da sam Španac i da sam ovakve rezultate pravio u bilo kojoj drugoj zemlji, danas bih zarađivao nekoliko miliona evra po sezoni. Međutim, ja sam Srbin i zbog toga sam najponosniji na svetu. Ipak, moram biti realan i iskren i zbog toga, eto, voleo bih da radim u Rusiji."

Kad Vojvodina može da osvoji titulu i da li je to uopšte moguće?
"Da svaka, ali bukvalno svaka utakmica u ligi bude 50:50 po pitanju suđenja, Vojvodina bi mogla da se nada tituli u naredne četiri godine. Međutim, dokle god Crvena zvezda i Partizan moraju da budu prvaci, mi tu nemamo šta da tražimo", poručio je Nenad Lalatović.

Opširno izlaganje i odgovore trenera Novosađana Nenada Lalatovića pronađite na zvaničnom sajtu Vojvodine.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara