"Detalj sa sinoćnjeg susreta"
"Detalj sa sinoćnjeg susreta"

Nemci posle Beograda: Kako je bolji tim izgubio, zašto su navijači bili besni i gde su nestali dodavači lopti

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.12.17. | 10:23

Mediji u Kelnu, kao i trener i igrači Jarčeva dali svoju sliku sinoćnjih događaja sa "Rajka Mitića"

Detalj sa sinoćnjeg susretaZvezda je prošla, Keln je pao i to je rezime sinoćnjeg duela poslednjeg kola grupne faze Lige Evrope. Nemci kao Nemci, uvek su suzdržani sa komentarima i emocijama,. tako da današnji portali i listovi iz Kelna poklanjaju dosta pažnje susretu u Beogradu, ali ne traže previše opravdanja za Jarčeve. A momci koji su došli iz Kelna su imali paklen zadatak - spasiti obraz i čast velikom nemačkom klubu koji polako tone, pred preko 50.000 navijača na stadionu koji, ruku na srce katastrofalno izgleda. A zamislite kako se "Rajko Mitić" čini ljudima koji dođu iz uređene zemlje kao što je njihova...

Ali, to je već neki drugi problem, jer novinar kelnskog glasila "Kelner štat anzinger" tvrdi da su Jarčevi izgubili od sasvim prosečnog tima, koji je pritom igrao veoma loše naročito u drugom poluvremenu kada se potpuno povukao. Ovaj portal tvrdi da je sveukupno na Marakani vladala potpuno haotična atmosfera i da su navijači Kelna bili besni na svoje igraće,, čak ih i gađali "bengalkama" (jedna je pala u samoj blizini Miloša Jojića), ali i na organizatore koji su ih nagurali na premali prostor te je nekoliko raketa tifoza završilo na Jugu među Zvezdašima. Takođe, dosta navijača gostiju nije ni stiglo na "Rajka Mitića" iz raznih razloga, ali glavni je opijanje po beogradskim kafanama i barovima. Za najboljeg igrača gostujuće ekipe odabran je naš nekadašnji reprezentativac, Miloš Jojić za kojeg je navedeno da je bio jedini bio zaista motivisan.

Izabrane vesti

Miloš JojićZa kelnski "Ekspres"  izjavu je dao novi šef stručnog štaba Jarčeva, Štefan Rutenbek koji smatra da je njegov tim zaslužio trijumf u srpskoj prestonici:
"Zvezda je imala samo jednu priliku za gol u 90 minuta i uspela je da je iskoristi. Mi smo imali nekoliko prilika i da smo neke od njih iskoristili verujem da bi bilo 4::2 za nas. Sve smo probali, ali nije se dalo. Nedostajalo nam je malo i hrabrosti i samopouzdanja"

Šef struke Jarčeva, Štefan RutenbekČuvar mreže, Timo Horn se požalio na organizaciju susreta:
"Bila je to teška utakmica. Ali skrenuo bih pažnju na to da su u jednoj trenutku prosto nestali dodavači lopti. Neverovatno je da je tako nešto moguće u jednoj evropskoj utakmici! Ali, šta da se radi prilagodili smo se"

Iksusni 34-godišnji vezista Matijas Leman takođe je žalio za propuštenim prilikama na beogradskoj Marakani:
"Beograđani su imali samo tu jednu priliku... Ali mi nismo dali gol, tako da smo zasluženo izgubili. Sve smo probali, ali nije išlo, nedostajalo nam je pravo rešenje. Osetili asmo i atmosferu, na stadionu je bio pakleno bučno. I naši navijači su hilo uglavnom dobro raspoloženi, dobro su se "opirali" navijačima Zvezde".

(foto: Starsport)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaKelnLiga EvropeMiloš JojićNemackaSrbijaTimo Horn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara