"navijači su tu, rezultati ne"
"navijači su tu, rezultati ne"

Nema kraja Kelnovim mukama, štopera igrao 16-godišnjak, Herta lako do bodova (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.17. | 19:55

Peter Šteger u velikim problemima

navijači su tu, rezultati neNadaju se u Kelnu svake nedelje, da će to biti TAJ dan. Dan kada će Jarčevi konačno upisati prvu pobedu u ovoj bundesligaškoj sezoni. I posle će svi biti mnogo lakše, mnogo lepše. I svi će videti da je to isti onaj tim koji se prošle sezone rvao u vrhu tabele. Samo taj dan nikako da dođe. Evo već tri i kusur meseca.

U 14. kolu Bundeslige Herta je usred Kelna slavila sa 2:0. Strelac oba gola za goste bio je Vedad Ibišević, a Jarčevi su ostali na samo dva boda osvojena u dosadašnjem toku sezone. Raspoloženje u gradu? Kao kod eskima u saharskoj pustinji. Svaki sekund gori je od onog prethodnog.

Izabrane vesti

Za nepopravljive optimiste koji u svemu pokušavaju da pronađu nešto dobro: Jan Orel Bizek, koji će za tri dana proslaviti 17. rođendan, danas je postao najmlađi debitant u Kelnovom prvom timu. U Bundesligi samo je Nuri Šahin u Borusiji Dortmund bio mlađi (16 godina, 334 dana). Na dan Bizekovog rođenja njegov današnji saigrač Klaudio Pizaro već je iz Perua stigao u Evropu i u dresu Verdera odigrao 37 bundesligaških utamica i postigao 13 golova.
Nije ni imao mnogo vremena da razmišlja o tome. Rekao sam posle mu posle ručka, nekoliko sati pre početka utakmice. Na treninzima smo ga već uputili u sve ono što tražimo od njega”, rekao je pre meča trener Peter Šteger.

Istina je da on sam nije imao mnogo izbora, pošto su mu povrede osakatile poslednju liniju o čemu smo vam već pisali. U takvim okolnostima nesigurnost je od prvog minuta bila prisutna u Kelnovoj igri. Videlo se to i kada je markiranom Timu Hornu ispala lopta iz ruka i omogućila Ibiševiću da postigne prvi gol na meču. Videlo se i kada je Matijas Leman naivno oborio Davija Zelkea za penal koji je Ibišević pretvorio u konačnih 2:0. Uostalom, Leman je ipak samo zadnji vezni koji je prisiljen da igra štopera.

Sve se urotilo protiv Kelna… A do gostovanja kod Crvene zvezde, ključnog u borbi za nokaut fazi Lige Evrope, ostalo je još dve nedelje.

Bundesliga, 13. kolo:

Petak:

Hanover - Štutgart 1:1 (0:1)
/Fulkrug 76 - Asano 24/

Subota:

Augzburg - Volfzburg 2:1 (0:1)
/Gregorič 51, Finbogason 78 - Didavi 40/

Dortmund  -  Šalke 4:4 (4:0)
/Obamejan 12, Stambuli 18ag, Gece 20, Gereiro 25 - Burgštaler 61, Harit 65, Kaliđuri 86, Naldo 93/

Ajntraht Frankfurt - Leverkuzen 0:1 (0:0)
/Foland 76/

RB Lajpcig - Verder 2:0 (1:0)
/Keita 34, Bernardo 87/

Frajburg - Majnc 2:1 (0:0)
/Petersen 51, Kat 91 - Bergrin 93/

Menhengladbah - Bajern 2:1 (2:0)
/Azar 39pen, Ginter 44 - Vidal 74/

Nedelja:

Hamburg - Hofenhajm (1:0)
/Akpoguma 6ag, Kostić 75/

Keln - Herta 0:2 (0:1)
/Ibišević 17, 65pen/

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaHertaKelnNemackaVedad Ibišević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara