NAJAVA DANA (petak, 27. septembar): Zvezda hvata zalet za Italiju

Vreme čitanja: 4min | pet. 27.09.24. | 08:10

Evo koji nas najznačajniji sportski događaji očekuju danas

CRVENA ZVEZDA - ŽELEZNIČAR, 19.00

(Fudbal, Srbija 1)

Izabrane vesti

Na krilima ubedljive pobede u večitom derbiju sa Partizanom (4:0), crveno-beli dočekuju poljuljani Železničar koji iza sebe ima tri poraza u poslednje četiri utakmice. Ovaj meč poslužiće domaćinima kao uvertira za put u Milano, na megdan Interu sledećeg utorka u Ligi šampiona. To je još jedan od razloga zbog kojih se očekuje sigurna pobeda Crvene zvezde.

OKSER - BREST, 19.00

(Fudbal, Francuska 1)

Teško ide Brestu igranje na više frontova. Prošle sezone su bili hit Lige 1 i završili kao treći, ali ih je učešće u Ligi šampiona, kao i odlazak nekih igrača, ozbiljno poremetilo. Trenutno su na 11. mestu sa svega šest bodova iz pet utakmica, mada Okser sa dva boda manje i četiri uzastopna poraza ne bi smeo da im bude kamen spoticanja. Čak iako igraju u gostima. 

PSŽ - REN, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Iako je sezonu otvorio ubedljivim pobedama, poslednje dve utakmice pokazale su da je Pari Sen Žermen ranjiv. Prvo je u Ligi šampiona jedva savladana Đirona sa 1:0 na domaćem terenu, a zatim je u Remsu upisan samo jedan bod i to nakon što je veći deo utakmice tim Luisa Enrikea jurio gol zaostatka. Ren, ipak, nije u formi koja bi trebalo da brine navijače pariskog kluba.

MILAN - LEČE, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Pobeda u gradskom derbiju sa Interom (2:1) zalečila je poraz od Liverpula (1:3), a Leče bi trebalo da bude nova injekcija samopouzdanja fudbalerima Milana pred put u Leverkuzen. Crveno-žuti su u prošlom kolu Serije A u nadoknadi ispustili 2:0 protiv Parme na svom stadionu i morali da se zadovolje bodom. Potom su i eliminisani iz Kupa Italije od Sasuola (0:2).

DORTMUND - BOHUM, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Ozbiljan udarac zadao je Štutgart Borusiji Dortmund u prošlom kolu Bundeslige. Sa čak 5:1 slavile su Švabe i ostavile goste na sedam bodova iz četiri kola, pokvarivši im raspoloženje posle uspešnog starta Lige šampiona u Brižu (3:0). Bohum je, ipak, idealan rival za "vađenje" pošto ima samo jedan bod iz četiri utakmice. Doduše, osvojen je u prošlom kolu protiv debitanta iz Kila, pa bi to moglo donekle da popravi motivaciju u timu za koji nastupa srpski internacionalac Erhan Mašović.

VALJADOLID - MAJORKA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Majorka je uhvatila ritam i posle dva boda iz uvodna tri kola osvojila devet u naredna četiri. Tim sa Balearskih ostrva sada gostuje Valjadolidu koji je u zoni ispadanja. Prošle sezone je na stadionu Hose Zorilja bilo 3:3 u dramatičnoj završnici.

AL AHLI - ZAMALEK, 20.00

(Fudbal, Superkup Afrike)

Egipatski velikani sastaju se u Rijadu u meču za trofej Superkupa Afrike. Al Ahli dolazi kao kontinentalni šampion, dok je Zamalek prošle sezone osvojio Kup Konfederacija. U poslednje vreme Al Ahliji je uspešniji u međusobnim duelima, a pobede često piše bez primljenog gola. 

ŠARLROA - BRIŽ, 20.45

(Fudbal, Belgija 1)

U nezgodnom trenutku Briž ide na ovo neugodno gostovanje. Šarlroa je u dobrom momentu, prošlog vikenda se iz Brisela vratio sa bodom posle 0:0 protiv Anderlehta, pre toga je savladan Beršot sa 3:0, pa je ekipa Rika de Mila u grupi od pet timova koje po broju bodova dele drugo mesto. Briž je nakon 0:3 protiv Borusije Dortmund u Ligi šampiona izgubio i u prvenstvu od Genta sa 2:4, takođe na domaćem terenu.

PLIMUT - LUTON, 21.00

(Fudbal, Engleska 2)

Teško će Luton nazad u Premijer ligu. Prošle sezone su simpatične Šeširdžije upisale debi mešu najboljim engleskim klubovima, dugo su odbijale da polože oružje, ali ih je na kraju ipak dočekala eliminacija. Posle šest kola u Čempionšipu narandžasti imaju tek sedam bodova i daleko su od vodećih ekipa. Plimut je u još težoj poziciji sa pet bodova, jednim više od zone ispadanja. Ohrabrujuća stvar po goste je to što iza sebe imaju vezane dve pobede, pa veruju da bi na ovom gostovanju mogli do het-trika.

ESTORIL - SPORTING, 21.15

(Fudbal, Portugalija 1)

Sigurno su Lavovi iz Lisabona zakoračili ka odbrani titule. Imaju maksimalnih 18 bodova iz uvodnih šest kola i već su se odvojili od ostatka lige. Estoril je na šest bodova iz šest utakmica, s tim da nema poraz u poslednja četiri kola (tri remija i pobeda). Gaje sigurno nadu u popularnom letovalištu na obali atlantskog okeana da bi oni mogli biti ti koji će prvi put ove sezone spotaći šampiona, ali raspucani Viktor Đekereš sa već 10 datih golova sigurno ne veruje u to.



tagovi

bet analizasportsko klađenjenajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara