©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (nedelja, 29. septembar): Derbiji u Mančesteru i Madridu, Partizan Mozzart Bet u Subotici

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.09.24. | 08:00

Evo koji nas najznačajniji sportski događaji očekuju danas

MEGA - FMP, 12.00

Izabrane vesti

(Košarka, ABA liga)

Pobednički su započeli novu sezonu i jedni i drugi. Mlada ekipa trenera Marka Baraća je slavila na gostovanju Krki, dok su Panteri bili bolji od Cedevite Olimpije. Iako je prethodnih sezona, Mega nosila epitet trećeg najboljeg srpskog kluba, a lani čak igrala i polufinale jadranskog takmičenja, FMP je napravio ekipu spremnu da napravi rezultatski pomak.

TORINO - LACIO, 12.30

(Fudbal, Italija 1)

Malo ko je mogao da pretpostavi da će posle pet prvenstvenih kola, Torino biti na čelu Serije A. Bikovi igraju fenomenalno na startu sezone, još ne znaju za poraz, a sada im u goste stiže rimski Lacio koji beleži toplo-hladno rezultate.

TULUZ - LION , 15.00

(Fudbal, Francuska 1)

Slavlje tokom sedmice na otvaranju Lige Evrope protiv Olimpijakosa bi moglo da u pozitivnijem pravcu sezonu Liona. Ona je u prvenstvu sve samo ne dobra. Međutium, ne može bog zna kakvom blistavom formom da se pohvali ni Tuluz koji je zasada osvojio samo pet bodova. Tek jedan više od Liona.

ATLETIK BILBAO - SEVILJA, 16.15

(Fudbal, Španija 1)

Nikada ne može da bude dosadno kada se sastanu ova dva tima. Sevilja, koliko god da se još traži, uvek nađe način da dobro odigra velike utakmice, dok Bilbao posebno ponosito igra na svom stadionu. Ono što je takođe važno napomenuti jeste da od 2010. godine, dva tima nisu odigrala meč bez golova.

MAN. JUNAJTED - TOTENHEM, 17.30

(Fudbal, Engleska 1)

Okršaj dve ekipe slilčnog kvaliteta. Ili nekvaliteta, kako hoćete. Već se vidi da će ovo biti još jedna čemerna sezona za Mančester junajted koji iz nedelje u nedelju kiksa. Malo u Premijer ligi, malo u Ligi Evrope. Nije ni Totenhem nešto puno bolji, ali barem pokazuje želju da to bude. Imaju Pevci dva uzastopna poraza u ligi, ali ih je pobeda nad Karabakom u Ligi Evrope nešto više podigla pred današnji duel.

HOFENHAJM - VERDER BREMEN, 17.30

(Fudbal, Nemačka 1)

U seriji od tri prvenstvena poraza se nalazi Hofenhajm, dok je Verder u prošlom kolu doživeo "petardiranje" od strane Bajerna. Sve to zna?i da se ni jedni ni drugi ne nalaze u blistavom trenutku, me?utim igranje kod ku?e daje blagu prednost Hofenhajmu.

SPARTAK SUBOTICA - PARTIZAN MOZZART BET, 19.00

(Košarka, ABA liga)

Crno-beli su na moćan način otvorili sezonu u ABA ligi pobedivši u prvom kolu čačanski Borac sa 30 poena razlike. Sada se ponovo susreću sa ekipom iz Srbije, samo što ove nedelje idu na sever zemlje i izlaze na megdan debitantu u elitnom rangu, Spartaku, koji je u uvodnoj rundi izgubio od SC Derbija.

NAPOLI - MONCA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Ozbiljan zicer za Napolitance koji ispred sebe imaju pretposlednji tim šampionata. Biće potrebno vreme, ali deluje da kako ono sve više prolazi, to ekipa sa juga igra sve bolje pod komandom novog trenera Antonija Kontea. Monca još ne zna za pobedu u sezoni, i teško može da joj se nada u Napulju.

STRAZBUR - MARSEJ, 20.45

(Fudbal, Francuska 1)

Marsej je, barem zasada, pokazao spremnost da stane na kraj dominaciji PSŽ-a. Odličan fudbal prikazuje ekipa Roberta De Zerbija. Na gol više, a s obzirom da i Strazbur gaji sličan stil, treba očekivati vatromet golova na ovom duelu.

ATLETIKO MADRID - REAL MADRID, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Kakva poslastica za kraj dana! Ajme, majko! Divota! Madridski derbi u svom najboljem izdanju. Ne treba da ističemo koliko će sve da pršti od duela, atraktivnosti, brzine, borbe. Kraljevski klub straši pojavom, ali je dobro poznato kako trener jorgandžija Dijego Simeone naoštri svoje izabranike za megdan sa Realom. Pa sada još više s obzirom da se o ovim Blankosima već sada govori kao o jednom od najboljih ekipa u istoriji fudbala.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara