NAJAVA DANA (četvrtak): Srbija sa Paragvajem, Zvezdini fudbaleri i košarkaši na delu, Đoković sa Iznerom...

Vreme čitanja: 4min | čet. 10.10.19. | 08:13

Pogledajte šta nas od sportskih dešavanja očekuje ovog četvrtka

SRBIJA – PARAGVAJ, 20.45
(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Fudbaleri Srbije će na Stadionu „Mladost“ u Kruševcu odigrati prijateljski susret sa Paragvajem, koji će poslužiti kao priprema za test u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Litvaniji narednog ponedeljka. Ljubiša Tumbaković neće moći da računa na Sergeja Milinković-Savića, ali će uz ostale snage na raspolaganju pokušati da slomi žilave Paragvajce. Ovo će ujedno biti i prvi susret između dve nacionalne selekcije u istoriji.

Izabrane vesti

HRVATSKA – MAĐARSKA, 20.45
(Fudbal, Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo)

Činilo se, bar nakon žreba, da će Hrvatska, prošlogodišnji finalista Svetskog prvenstva u Rusiji, imati prelak posao da se prošeta do plasmana na Evropsko prvenstvo. Činjenično stanje nakon pet odigranih kola je nešto drugačije, pošto zapadne komšije, iako ustoličene na prvom mestu u grupi, imaju samo bod prednosti u odnosu na trećeplasiranu Mađarsku, sa kojom se večeras i sastaju. Zbog toga je pobeda u Splitu stavljena „pod obavezno“.

HOLANDIJA – SEVERNA IRSKA, 20.45
(Fudbal, Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo)

Ko bi rekao da će se nakon pet odigranih kola u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u grupi u kojoj se nalaze, između ostalog, reprezentacije Nemačke i Holandije, na drugom mestu naći Severna Irska. Sastav sa Ostrva je iskoristio pogodnosti koje su mu se ukazale na osnovu veoma lakog rasporeda, pa potpuno rasterećeno dolazi u Holandiju u potrazi za velikim iznenađenjem, koje bi ih približilo plasmanu na Evropsko prvenstvo.

RUSIJA – ŠKOTSKA, 20.45
(Fudbal, Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo)

Čini se da je apsolutno sve rešeno u Grupi I. Belgija i Rusija će najverovatnije obezbediti prolaz na Evropski šampionat, a biće gotovo izvesno ukoliko Baćuške danas budu slavile protiv Škota. Ostrvljani su nakon sjajnog starta upisali tri poraza (od toga dva od Belgije), te tako rekli zbogom novoj šansi za odlazak na EURO.

SEVERNA MAKEDONIJA – SLOVENIJA, 20.45
(Fudbal, Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo)

U možda najneizvesnijoj kvalifikacionoj grupi za odlazak na Evropsko prvenstvo, Severna Makedonija će na Nacionalnom stadionu „Toše Proeski“ u Skoplju dočekati Slovence. Obe ekipe iz bivše Jugoslavije i dalje imaju poprilično velike šanse da se nađu u završnici, pošto fudbaleri iz zemlje „pod dnom Triglava“ sede na drugom mestu, dok su Makedonci četvrti sa tri boda manje. Jasno je da remi ne bi nikome odgovarao, te da će se večeras igrati otvoreno i na trijumf.

SLOVAČKA – VELS, 20.45
(Fudbal, Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo)

Slovačka bi na Evropsko prvenstvo, ali da bi to učinila, onda bi morala da dolazi do pobeda na utakmicama kakva joj uostalom i večeras predstoji. Vels, bez obzira na sve, nije nimalo naivan protivnik i sa pobedom bi se ponovo aktivno uključio u borbu za odlazak na EURO. Nakon ovog kola čak postoji mogućnost da tri tima u ovoj grupi budu poravnata po broju bodova na drugom mestu.

TREPČA – CRVENA ZVEZDA, 15.00
(Kup, 1/16 finala)

Duel Trepča – Crvena zvezda, pokušaj drugi. Ovoga puta u Staroj Pazovi, kako je glasila zvanična odluka Fudbalskog saveza Srbije. Fudbaleri obe ekipe će predvođeni sudijom Novakom Simovićem konačno istrčati na teren i odigrati fudbalski meč, koji je u toku jučerašnjeg dana digao veliku prašinu zbog toga što igračima crveno-belih nije dozvoljen ulaz na teritoriju samoproklamovane države Kosovo.

CRVENA ZVEZDA – FENERBAHČE, 19.00
(Košarka, Evroliga)

I košarkaši Crvene zvezde će na teren, i to prvi put pred domaćom publikom u Evroligi. A odmah na startu ih očekuje izuzetno težak duel sa prošlogodišnjim učesnikom Fajanl fora u Vitoriji, ekipom Fenerbahčea. Sastav Željka Obradovića nije baš najbolje startovao, ali baš to će biti dodatni motiv protiv ekipe Milana Tomića, koja će takođe želeti da se predstavi u najboljem svetlu. Borba je zagarantovana.

CSKA MOSKVA – BAJERN MINHEN, 19.00
(Košarka, Evroliga)

Ko će do druge pobede u Evroligi? Prošlogodišnji šampion ovog takmičenja će u svom domu ugostiti Bajern iz Minhena i nadaće se uspešnom nastavku. Ipak, tim Dejana Radonjića se tokom prethodnog leta dosta dobro pojačao i mogao bi da napravi određene probleme domaćima. Od zvučnih imena prednjači Greg Monro, ali naravno, dosta se očekuje i od Vladimira Lučića, koji je bio jedan od predvodnika ekipe u minuloj sezoni.

REAL MADRID – MAKABI TEL AVIV, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Kompletan program prvog dana drugog kola Evrolige biće zatvoren u Madridu, gde će domaći Real dočekati Makabi iz Tel Aviva. Izlišno je uopšte trošiti reči da su domaći ogromni favoriti za pobedu, iako tokom minulog leta nisu previše „trošili“. Najveće pojačanje, naravno, predstavlja ostanak Serhija Ljulja i Fakunda Kampaca u klubu, a dolazak Laprovitole mogao bi samo da dodatno pogura Kraljeviće napred.

NOVAK ĐOKOVIĆ – DŽON IZNER, 08.30
(Tenis, ATP Šangaj)

Novak Đoković se vratio i ne odstupa ni korak unazad. Nakon osvojenog turnira u Tokiju, srpski teniser se preselio u Šangaj gde je nastavio u istom ritmu, a danas ga čeka meč osmine finala sa Džonom Iznerom. Kako bi uspeo da zadrži prvo mesto na rang listi, Nole bi morao da nastavi sa dobrim partijama sve do kraja sezone i da bez problema pobeđuje baš u ovakvim mečevima.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara