Radonjić i Srnić
Radonjić i Srnić

Nagazna mina za Partizan

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.04.18. | 10:27

Partizan bi prema najavama i očekivanjima trebalo da krene u potpunu ofanzivu na gol lidera Superlige, ali bi upravo takva situacija zapravo mogla da bude i najpoželjnija za Vladana Milojevića

Objektivno gledano, osvojeni bod na 157. večitom derbiju bi za Crvenu zvezdu mogao da bude od kapitalnog značaja kada je u pitanju borba za 28. sampionski trofej. Vladan Milojević će od svojih igrača zahtevati disciplinu u igri i defanzivnim zadacima poput one iz evropskih mečeva u ovoj sezoni, tako da će se kao i svaki put napad na protivnika razvijati pre svega iz pravilno postavljenih linija i dobro odrađenih defanzivnih zadataka.

Ipak, za svakog igrača, pa i trenera dva najveća srpska kluba, posebnu draž predstavljaju pobede u okršajima sa večitim rivalom, pa nema sumnje da će crveno-beli pokušati da iskoriste svaku priliku da kazne grešku najvećeg rivala i tako dođu do rezultata koji bi daleko više obradovao pristalice domaćeg kluba od zadovoljavajućeg remija.

Izabrane vesti

Partizan bi prema najavama i očekivanjima trebalo da krene u potpunu ofanzivu na gol lidera Superlige, ali bi upravo takva situacija zapravo mogla da bude i najpoželjnija za Vladana Milojevića, s obzirom da u svoji redovima ima igrače koji bi iz kontranapada mogli da budu smrtonosni po protivničku odbranu.

Nepoznanica u igri dva tima i nema previše. Stručni štabovi dva kluba otprilike znaju mogućnosti svakog protivničkog pojedinca, tako da bi iznenađenje ili tajno uružje mogao da predstavlja samo poseban bljesak nekog od pojedinaca današnjeg spektakla. Jedan od igrača kojima bi najviše mogla prija današnja ofanziva Partizana jeste Nemanja Radonjić. Igrač koji bi konačni presek u svojoj karijeri mogao da napravi baš u današnjoj utakmici.

Rođenog Nišliju je na početku prolećenog dela sezone progutalo breme velikih očekivanja. Nakon propuštene kolosalne prilike u prvom meču osmine finala Lige Evrope protiv CSKA iz Mosvke Radonjić je doživeo pad na emotivnom planu i ostao bez samopouzdanja, pa ga je Vladan Milojević sakrio u stranu, sačuvao od opterećenja zvezdaške javnosti i medija, pa se čini da je došao trenutak da nekadašnji izdanak upravo Partizanove škole fudbala ponovo bude bačen u vatru.

Radonjić je ove sezone punu Marakanu dizao na noge u dva navrata na mečevima sa Krasnodarom i BATE Borisovim, ali su to bili njegovi jedini golovi u sezoni. U Superligi je odigrao 22 utakmice i ništa, još se čeka momenat kada će doživeti bljesak i na domaćim terenima. Bolji trenutak od ovog do kraja sezone neće imati. Zvezdinom ofanzivnom vezisti će ovo prvi start u večitim derbijima. Letos je na stadionu Rajko Mitić odigrao poslednjih 25 minuta utakmice, dok je okršaj u Humskoj proupustio zbog povrede metatarzalne kosti.

Radonjić

O mladom prvotimcu crveno-belih će brinuti iskusni Miroslav Vulićević, dok će sa druge strane Nemanja G. Miletić voditi okršaje sa neumornim Slavoljubom Srnićem. Odani vojnik Vladana Milojevića je ove sezone postigao, ali i namestio, ključne golove crveno-belih u Ligi Evrope, tako da će pažnja Partizanove odbrane morati da bude usmerena na obe strane Zvezdine navale. Ništa manje neće neće biti jednostavno ni štoperima Partizana, posebno što će vatreno krštenje imati supertalenotvani debitant Svetozar Marković.

Aleksandar Pešić se ispromašivao u prethodnom derbiju, ali je i pored toga brojnim kretnjama terao odbranu crno-belih na konstantan oprez. Mnogi navijači lidera Superlige smatraju da je konačno došao trenutak da i najistureniji igrač crveno-belih zatrese mrežu Vladimira Stojkovića, mada bi iz drugog plana najveću opasnost po gol gostiju mogao da predstavlja Mohamed el Fardu Ben. Tamnoputi ofanzivac je konačno pronašao svoje mesto u napadu Zvezde i počeo da pogađa mrežu protivnika. Pokušaće da iskoristi svaki slobodan prostor koji mu se ukaže da i na taj način kazni odbranu Parnog valjka.

Svako od njih će u timskoj odbrani imati posebno zaduženje od Vladana Milojevića, koji ne dopušta nikakva iskakanja iz sistema, ali onda kada se otvori prilika za kontranapad jasno je da će Partizanova odbrana biti na velikim mukama.

Crvena zvezda bi trebalo da počne utakmicu u sledećem sastavuBorjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Jovičić, Krstičić - Srnić, Ben, Radonjić - Pešić.

Foto: Star Sport, MN press


tagovi

Nemanja RadonjićEl Fardu BenSlavoljub SrnićAleksandar PešićVladan Milojević157. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara