Kristijan Eriksen (©AFP)
Kristijan Eriksen (©AFP)

Muke po Kristijanu: Ajaks i Vulvsi za spas Eriksena, problem cena i ugovor

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.21. | 10:57

Pari Sen Žermen ostaje kao izvodljiva opcija, možda bi izlaz mogao da bude i u nekoj trampi….

Generalni direktor Intera Bebe Marota bio je sasvim iskren kad su ga novinari pitali o statusu Kristijana Eriksena.

Izabrane vesti

On je na transfer listi. Nije se uklopio u tim, nije funkcionalan u timu. Nije ovo nikakva uvreda ni kritika njegovom profesionalizmu. To je činjenica. I pošteno je da mu onda dozvolimo da ide negde gde će više igrati”.

Pitanje je samo gde? Isprva se činilo da je Pari Sen Žermen logičan izbor nakon što je Mauricio Poketino preuzeo ulogu šefa struke. Međutim, uskoro je počela da se produžava lista kandidata.

Svoje ime dopisali su predstavnici Valensije, Vulverhemptona, a prema navodima danskih medija u trku je sa vrlo ozbiljnim ambicijama ušao i Ajaks. Direktor Mark Overmars je zabacio udicu, kontaktirani su Eriksenovi menadžeri, u Amsterdamu je on i počeo profesionalnu karijeru i zna vrlo dobro da bi ga sezona u taboru Kopljanika vaskrsla.

Pitanje je samo da li Ajaks to može da plati. Inter je pre godinu dana na Totenhemov račun prebacio 27.000.000 evra za Eriksena, iako mu je ugovor isticao za šest meseci. Pride, tu je i plata od 7.500.000 evra, toliko sigurno ne bi dovio u Ajaksu, pa ni u Valensiji.

Pari Sen Žermen? Vulverhempton? Šuška se i o interesovanju Vest Hema i Arsenala. Ali Inter nema konkretnu ponudu. A Eriksen je još kad je odlazio iz Totenhema rekao da ne planira da u Engleskoj igra za bilo koji drugi klub.

Želeo je da promeni. Želeo je Inter. I Antonio Konte ga je “ubio”. Istini za volju, Konte ga nije ni doveo, bila je ideja ljudi iz uprave kluba. Sada ima 28 godina, trenera koji ga ne vidi i cenu i ugovor koji će oterati većinu udvarača i pre no što sakupe hrabrosti da pitaju.

PSŽ ostaje kao realna opcija, mada bi i neka trampa mogla da posluži kao izlaz.


tagovi

Kristijan EriksenZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara