Mister Maler: Koman za četiri sezone povređen 403 dana

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.12.19. | 15:50

I opet mora na bolovanje

Izgledalo je strašno. Pogledi publike na Alijanc areni su se sledili. Kingsli Koman je prekrio lice rukama. Jasan znak da nešto nije u redu. Sumanjlo se da su prilikom pokušaja da spreči loptu da napusti granice igrališta Bajernovom krilu stradali prednji ukršteni ligamenti, ali su poslednje vesti ohrabrujuće.

Francuz je „samo“ oštetio koleno, lekari su ga imobilisali, da bi pregled pokazao kako nema oštećenja ligamenta, pa u Minhenu mogu da odahnu, jer će na Komana moći da računaju odmah posle zimske pauze. Naravno, za mečeve sa Verderom, Frajburgom i Volfzburgom do kraja kalendarske godine trener Hansi Flik će morati da sastavi tim bez njega, ali u taboru nemačkog prvaka su uvereni da će se oporaviti do početka zimskih priprema u Dohi.

Izabrane vesti

Ono što više brine ljude u Bajernu je istorijat povreda Kingslija Komana. Otkako je leta 2015. stigao iz Juventusa najpre u formi pozajmice, a potom otkupa ugovora, pretrpeo je čak 23 povrede. Najrazličitije moguće: od blagog oštećenja do kidanaj mišića, problema sa zglobovima, do opšteg stanja organizma, koje ga je sprečavalo da redovno trenira i igra utakmice. Ukupno je za tri i po sezone bio u ambulanti čak 403 dana, a i sad će najmanje dve sedmice morati da čeka ne bi li opet potrčao za loptom.

Kako to samo sudbina ume da udesi, Bajern je leta 2015. doveo baš Komana, ali i Daglasa Kostu iz Šahtjora, sa idejom da njih dvojica, kao predstavnici mlađe garde, zamene istrošene Arjena Robena i Frenka Riberija, opterećene povredama i bilo je logično da traži ko će ih odmeniti. Roben je u dve sezone pre toga ukupno bio povređen 31 put, Riberi jednom manje, a ispalo je tek nešto malo bolje za Bavarce, jer je Brazilac Kosta skupio 431 dan odsustva zbog 15 povreda, a Koman pomenuta 403.

A kad nema kontinuiteta nema ni očekivanog doprinosa.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara