""
""

Milojević prvi put kao trener Zvezde: Rad, rad, rad i disciplina! Deca da zasluže šansu, nema starih i mladih

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.06.17. | 13:37

Mladi stručnjak na promociji istakao da zna gde je došao, da nema mnogo vremena i izbegao da daje velika obećanja

Do pre dve sedmice u Atini, kao trener Panioniosa, u prethodnih nekoliko dana u ozbiljnim razgovorima sa Crvenom zvezdom, a danas već na Marakani! Sa šalom matičnog kluba i novim obeležijima.

Izabrane vesti

Pričalo se sa Bentiom Karboneom, razmišljalo o Nenadu Lalatoviću, ali je rukovodstvo Crvene zvezde želelo da ispoštuje prirodni put Vladana Milojevića. Mladi, ali već prekaljeni stručnjak, trenersku karijeru je počeo u mlađim kategorijama Crvene zvezde, kalio se u Javoru i Čukaričkom i upisao evropske odiseje u Omoniji i pomenutom Panioniosu.

U narednih godinu dana čeka ga izazov karijere, zadatak da sušnu sezonu zameni uspesima. I donese trofej prvenstva u Ljutice Bogdana. Zajedno sa šefom stručnog štaba Crvena zvezda je promovisala i novog sportskog direktora Mitra Mrkelu.

Novi trener crveno-belih nije davao velika obećanja. Provukao je da može da obeća samo spartanski rad.
„Ne bih puno pričao o sebi. Mnogo toga je pisano o meni. Prvi moji trenerski koraci su bili ovde. Jako sam ponosan na titulu u omladinskoj konkurenciji, jer je mnogo igrača iz te ekipe uspelo. Za svakog igrača i trenera je ovo san. Sve se izdogađalo vrlo brzo. U prošlu sredu sam imao utakmicu, nisam imao odmor, ali ovaj poziv nisam mogao da odbijem. Od mene nećete čuti velika obećanja. Svestan sam situacije gde sam došao, ja verujem u rad i disciplinu. Neka drugi pričaju o meni... Voleo bih da se lepo priča o meni i kada odem. Fudbal je moj život, mnogo volim da treniram i radim. Daću sve od sebe da Zvezda uspe“, rekao je Milojević na promociji.

Novi trener je potpisao jednogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.
„Ne treba da se vraćamo u ono što je bilo u prošloj sezoni. Čvrsto verujem da nam za pravljenje sistema treba samo pogled unapred. Jedino što nemam u Zvezdi je vreme. Svestan sam gde sam došao, treba biti mudar. Samo verujem u rad, rad i rad. Nisu nam potrebna obećanja, nisam  takav čovek. Kad nešto uradim onda ću da kažem hop“.

Pitanje svih pitanja glasi: hoće li Vladan Milojević istrajati na putu davanja šanse Zveudinoj deci?
„Deci treba dati šansu, ali ovo je sistem i treba sve to uklopiti. Treba im tajming. Forsiraćemo ih, ali i oni treba da zasluže. Nije stvar da stavite dete samo zašto što je talentovano. Tada se pravi medveđa usluga. Nisam trener koji deli igrače na stare i mlade. Samo  na dobre i loše, mene godišta ne zanimaju. Što se tiče stranaca videćemo. Ima mnogo prepreka“, jasan je bio Milojević.

Generalni direktor Zvezdan Terzić je istakao zadovoljtsvo.
„Osvedočeni zvezdaši biće na najvažnijim funkcijama u sportskom sektoru. Znate mnogo toga o njima. Mrkela je bio deo ekipe koja je osvojila evropsko i svetsko zlato. Milojević je prohodao u Zvezdi, igrao za prvi tim, ovde je i počeo karijeru. Stvorio je čitav niz igrača. Pokazao je čvrstinu i karakter u Čukaričkom sa kojim je osvojio kup. Preporučio se da bude najozbiljniji kandidat za klubu Zvezde. Orijentacija kluba biće Zvezdina deca, to je doprinelo da se odlučimo za Mrkelu i Milojevića. Oni su kroz sve to prošli. Prioritetni cilj je šampionska titula. Nadamo se da nikada nećemo prosuti ono što smo u prošloj“, rekao je Zvezdan Terzić

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaSrbijaSuperligaVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara