Miletić blizu odlaska, Aksentijević spreman da uskoči

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.07.19. | 10:47

Moguća promena na poziciji desnog beka

Dovoljno je daleko kraj letnjeg prelaznog roka da se u Humskoj 1 kuvaju novi poslovi. I kako stvari stoje, biće još tumbanja u poslednjoj liniji tima. Pored toga što Partizan razmišlja o još jednom štoperu, Borisu Kopitoviću iz Čukaričkog, lako bi moglo da dođe do promene na poziciji desnog beka.

Kako saznaje MOZZART Sport, Nemanja Miletić bi do kraja prelaznog roka mogao da napusti Humsku 1, jer postoji interesovanje tri kluba za njega. Jedan je iz Francuske, jedan iz Nemačke i treći iz Saudijske Arabije.

Izabrane vesti

Interesovanje postoji, ali postoji i dilema u Partizanu, pošto ni u Humskoj 1 nisu sigurni da li žele da puste Miletića, pošto je igrama i ponašanjem „kupio“ i navijače i čelnike kluba. A, praktično je i jedini seniorski reprezentativac Srbije iz kluba. Bar je tako bilo do odlaska Mladena Krstajića sa mesta selektora...

Miletićev odlazak, ipak, ne bi bio iznenađenje, jer se od kraja prošle sezone govorilo da je jedan od igrača koji bi mogao da se otisne u inostranstvo i u 28. godini unovči dobre partije u crno-belom dresu, koje su ga i preporučile za dres reprezentacije Srbije. Neumorni i neustrašivi defanzivac crno-belih je za ove dve sezone postao i ljubimac navijača Partizana. A, istakao se početkom prošle sezone i golovima prilikom prekida.

Partizanov junak Šćekić: Biće ubedljivije u revanšu

Ukoliko se realizuje transfer Nemanje Miletića, njegov naslednik bi trebalo da bude Nikola Aksentijević. Desni bek Napretka iz Kruševca, koji je ponikao u školi Partizana, dugo već se pominje kao opcija za novog-starog defanzivca Parnog valjka. Jednom se Aksentijević vratio u Humsku, iz Vitesea, a ovo bi mogao da mu bude treći mandat na Topčiderskom brdu.

I u prethodnim prelaznim rokovima, kao i na početku ovog letnjeg, Aksentijević se dovodio u vezu sa crno-belima, ali do tog završnog čina nije došlo. Nije bilo ni potrebe, Miletić se zacementirao na poziciji desnog beka, a alternativa mu je bio iskusni Miroslav Vulićević.

Sada, međutim, trener Savo Milošević ne računa na Vulićevića, a Miletićeva alternativa u timu je Periša Pešukić, novajlija koji je stigao iz podgoričke Budućnosti, za kojeg je procenjeno da ima potencijal, ali koji mora još da se izbrusi do mesta u prvih 11 Partizana.

S obzirom na to da je od početka prelaznog roka jasno da u Humskoj na pozicije u zadnjoj liniji neće dovoditi strane igrače, Aksentijeviće šanse da se ponovo nađe u Partizanu, posle eventualnog odlaska Miletića, prilično su velike.

Foto: FK Partizan


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara