""
""

Milan se digao, patio i rešetao, a Montela sve pogodio! Suso je otkriće sezone, Lapadula može kao Baka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.16. | 22:36

Rosoneri iskoristili šanse i pobedili utakmicu "pod moranje"

Milan je zaboravio tragično izgubljenu pobeda i dva boda u gradskom derbiju. Montela je podigao ekipu i Milan pobeđuje tamo gde treba da pobeđuje i gde nije pobeđivao kod Sedorfa, Inzagija i Mihajlovića. Rosoneri opet imaju autoritet nad autsajderima i osvajaju bodove zlata vredne u borbi da se vrate u Evropu. Nova žrtva je bio Empoli koji je pružio više nego žestok otpor u Toskani ali je pregažen 4:1.

Izabrane vesti

Montelin Milan ima ono što nije imao kod prethodnih trenera. Pobeđuje autsajdere. Pobeđuje kada ne igra najbolje. I maksimalno koristi sve šanse koje mu se ukažu. Fatalan je u završnici. I dalje taj mladi i neiskusni tim ima mnogo prostora za napredak i rupa u igri, ali ovo što do sada pruža je iznad svih očekivanja. Uostalom, pobedili su na četiri od sedam gostovanja. Drugi su na tabeli i pritisak je na Romi koja sutra ima zicer protiv Peskare.

Konačan rezultat i tri gola razlike večeras u Toskani su možda i nepošteni prema domaćinu, ali Milan je iskoristio sve svoje šanse. Umeo je da pati, da čeka šansu i da je zgrabi sa obe ruke.

U tim se vratio oporavljeni komandant odrbane Romanjoli, a povređenog Baku je zamenio Đanluka Lapadula koji polako doakzuje da Montela ima dvojicu napadača na koje može da se osloni. Upravo je lapadula doveo Rosonere u vođstvo posle odlične asistencije Susa.

Ali Empoli je ekspresno stigao do izjednačenja. Donaruma je pogrešio, odbrana ga nije pokrila Milanova bivša nada Saponara je izjednačio. Zasluženo, s obzirom da je Empoli bio bolji u prvom poluvremenu i da su Saponara, Makarone i Rade Krunić stavljali na muke Milanovu odrbanu. Ali su promašivali i to im se kao bumerang vratilo u drugih 45 minuta.

Suso je u 61. minutu bio nemilosrdan posle lepog prodora i asistencija Abatea. Domaći se još nisu oporavili od primljenog gola, a samo tri minuta kasnije ih je dotukao Bonaventura. Milanov plejmejker  je promešao odbranu Empolija i naterao Kostu da postigne autogol. Totalni nokaut je usledio posle još jednog pravovremenog dodavanja Susa i ubitačne završnice Lapadule.

Španac je postao ključni igrač Montelinog tima. Od poslednjih osam golova Milana, dao je četiri, a namestio tri. Mihajlović ga je prošle sezone precrtao bez prave šanse, a Montela u njemu dobio igrača koji pravi razliku. Suso ima pet golova i pet asistencija od početka sezone. Takođe, i Lapadula je nastavio da sjajno koristi šanse i Montela bi mogao da više rastereti Baku sa prošlosezonskim kraljem strelaca u Seriji B. 

SERIJA A - 14. kolo:

Torino - Kjevo 2:0 (2:1)
/Falke 35, 38 - Inglese 85/

Empoli – Milan 1:4 (1:1)
/Saponara 17 - Lapadula 15, 77, Suso 61, Kosta 64 autogol/

Nedelja:
12.30 Palermo – Lacio
15.00 Bolonja – Atalanta
15.00 Kaljari – Udineze
15.00 Krotone – Sampdorija
20.45 Roma - Peskara

Ponedljak:
19.00 Napoli – Sasuolo
21.00 Inter - Fjorentina

(FOTO: Action images)


tagovi

Đakomo BonaventuraĐanluka LapadulaEmpoliEvropaItalijaMilanRikardo SaponaraSerija ASuso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara