Milan drhti zbog loših vesti: Paketa završio sezonu? Donaruma mesec dana

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.19. | 18:19

Ozbiljni udarci za Rosonere uoči ključnih bitaka za Ligu šampiona

Milan je pao u formi, Liga šampiona je sve dalje, a loše vesti se nižu...

Jučerašnji remi protiv Udinezea i gubitak dva boda nisu jedine loše savri za Rosonere. Još gore vesti su stigle danas posle lekarskih pregleda Đanluiđija Donarume i Lukasa Pakete. Obojica su zbog povreda morali juče da napuste teren u prvom poluvremenu, a prve prognoze nisu dobre.

Izabrane vesti

Donaruma je povredio butni mišić i prema prvim informacijama posle lekarskih pregleda i analiza, očekuje ga pauza od nekoliko nedelja, verovatno mesec dana.

Još gora je situacija sa Paketom. Brazilac je ozbiljno povredio skočni zglob, potrebni su dodatni pregledi i analize, ali procene nisu dobre. U pitanu je distorzija zgloba drugog stepena, a u najboljem slučaju će  Paketa pauzirati makar 20 dana. Međutim, postoji crne slutnje da bi Paketa mogao da pauzira i čak 40 dana što znači da bi za njega sezona praktično bila gotova.

Ono što je neminovnost je da će obojica propustiti mečeve protiv Juventusa, Lacija, Parme i Torina u prvenstvu, odnosno Lacija u revanšu polufinala Kupa Italije. Praktično ključne utakmice u sezoni za Milan jer se u njima lomi plasman u Ligu šampiona, kao i šansa da se u kupu dođe do trofeja. Ako je Paketina povreda ozbiljnije prirode, njega neće biti ni u mečevima protiv Bolonje, Fiorentine, Frozinone i SPAL-a, ali to su već lakši ispiti u kojima bi Gatuzo nekako i mogao da nadoknadi odsustvo Brazilca.

Međutim, problem je kako zakrpiti rupe u duelima protiv Juventusa, Lacija Parme i Torina u narednih 20 dana.

Zrno utehe za Gatuza su vesti oko povreda Kesija, Kontija i Susa koji bi trebalo uskoro da budu spremni.

(FOTO: reuters)


tagovi

Đanluiđi DonarumaLukas Paketa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara