Lionel Mesi (AFP)
Lionel Mesi (AFP)

Mesi nameštao, rešetao i postao najbolji strelac MLS-a pred 65.000 ljudi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 03:22

Dva gola i asistencija Argentinca u ubedljivom trijumfu Inter Majamija nad Nju Inglandom, Nikola Petković učestvovao u golu Šarlota protiv Njujork Sitija

Sa pola snage igra Lionel Mesi u MLS-u, ali golove postiže u serijama. Večeras je njegov Inter gostovao Nju Inglandu pred 65.000 ljudi, a legendarni Argentinac praktično sam razoružao domaćina. Bez sprinteva i bilo kakvih usiljenih poteza, već isključivo na fudbalsku inteligenciju, anticipaciju, osećanje prostora. Na kraju je Mesi dva gola postigao i u još toliko učestvovao u ubedljivom trijumfu tima sa Floride - 1:4.

Na trećoj izastopnoj utakmici Mesi je postigao makar jedan gol, na drugoj zaredom postao dvostruki strelac, a četvrti put u poslednjih pet duela tresao mrežu bar jedanput. U svakom slučaj, večerašnji pogoci iz 32. i 68. minuta nakon egzekucija koje je sposoban da izvede i zatvorenib očiju, obezbedili su mu epitet najboljeg strelca severnoameričke elite. Argentinac se nakon izjednačujućeg pogotka (domaćin poveo u prvom minutu) izjednačio sa dvojicom Kristijana, Arangom i Bentekeom, dok ga je gol za preokret odveo na kotu devet i obezbedio čelo golgeterskog poretka.

Izabrane vesti


To nije bilo sve od, mnogi će se saglasiti, najboljeg svih vremena. U završici meča, zbog njegovih poteza, Inter nije morao da strepi za ceo plen. U 83. minutu nakon što mu je golman Henrih Ravas odbranio zicer, na odbitak se nadovezao Bendžamin Kremaski, da bi šest minuta kasnije Mesi kao nekada u Barseloni, lob pasom spakovao sedmi prvenstveni pogodak Luisu Suarezu.

Istovremeno, snage su odmeravali Njujork Siti i Šarlot, i mogao je to potencijalno da bude duel srpskih fudbalera, ali je ekipa iz Velike Jabuke nastupila sa startnom postavom bez Jovana Mijatovića i Strahinje Tanasijevića. Na drugoj strani, duel je počeo Nikola Petković, momak kojeg je Šarlot febrara prošle godine platio Čukaričkom 3.000.000 evra. I mogao je mladi srpski vezista da se seća ove večeri po lepom da njegov tim nije primio gol u dubokoj nadoknadi vremena - 2:1.

Naime, Petkovićev centaršut, uz intervenciju odbrane domaćina, prethodio je vodećem golu Šarlota, ali gosti nisu imali rešenja za Parksa u 41. minutu, odnosno Martineza u trećem minutu nadoknade drugog dela. Samim tim, prvi konkretniji učinak 21-godišnjaka iz Zrenjanina nije pomogao ekipi da osvoji bod(ove).

Kada je reč o rezervistima Njujorka, Mijatović je presedeo meč na klupi, dok je Tanasijević dobio priliku tek u osmom minutu nadoknade.




tagovi

Lionel MesiInter Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara