Markina ocena - Pike je najbolji štoper na svetu

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.19. | 09:54

To je utisak madridskog lista posle utakmice koja se igrala između Mančester Junajteda i Barselone

Barselona je uspela da slavi na Old Trafordu po prvi put u istoriji i tako sa 0:1 iz prvog meča ode kući zadovoljna. Ekipa Ernesta Valverdea je odigrala zreo meč, možda ne baš lep za oko kako smo navikli, ali je pre svega osigurala svoj gol.

Marka je toliko bila očarana igrom defanzive Barselone da je, ističemo - kao madridski list - odmah posle utakmica izbacila tekst sa naslovom "Đerar Pike je u ovom momentu najbolji štoper na svetu".

Izabrane vesti

Ističe Marka da to što Barsa nije primila gol govori samo za sebe kao i to da Mančester, prema oceni madridskog lista, nije ni imao neke ozbiljnije šanse. Za sve je zaslužna odbrana Katalonaca, predvođena Pikeom.

I zato Pikea Marka proglašava najboljim štoperom na svetu. Kaže isti list da je Pike bio u stanju da se izbori sa brzinom Markusa Rašforda, ali i sa visinom Romelua Lukakua i Pola Pogbe. I da mu nema ravnog na toj poziciji u ovom momentu.

Ističe Marka i da su Leo Mesi (najviše zbog udarca u nos) i Serhio Buskets bili ispod svog prepoznatljivog nivoa, da je Pol Pogba ostao nedorečen pored Ivana Rakitića, da je Semedo pokazao kvalitet i da je nastavio da raste...

Ali niko nije ostavio tako dobar utisak na Madriđane kao Pike. A podsetićemo da je Marka list koji je uvek nekako blizak Real Madridu za koji igra Serhio Ramos, kao i Rafael Varan. Da ne pominjemo pored njih dvojice fantastičnog Virdžila van Dajka iz Liverpula, Đorđa Kjelinija iz Juventusa, te neverovatnog Kalidua Kulibalija iz Napolija.

Ako Marka kao renomirani list kaže da je Pike trenutno najbolji, to svakako ima težinu. Možda i podatak da Mančester nije šutnuo Barseloni u okvir gola na svom terenu nešto govori.

Pike je protiv Mančestera imao devet čišćenja pred golom, devet intervencija, a to je najviše za jednog igrača ove sezone. Imao je i jedan uspešan blok protivničkog udarca. Dodelio je 60 pasova, sa 90,9% preciznosti, a dobio je i četiri duela.

Foto: Reuters


tagovi

Đerar Pike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara