Mančester sa tri štopera i dva beka bolji od Reala: Sančez i Erera TOP! Vinisijus je spektakl, samo kad ne bi simulirao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.08.18. | 08:14

Žoze Murinjo završio američku turnerju pobedom i pokvario debi Đulena Lopetegija

Protiv Milana je morao da puca penale do iznemoglosti, Liverpul ga je odučio od fudbala, ali morao je i Žoze Murinjo, pre ili kasnije, nekog da pobedi. Ni manje, ni više, nego da uzme meru bivšem klubu i pokvari debi Đulena Lopetegija na klupi evropskog prvaka. A sebi upiše veliki plus na kraju američke turneje: Mančester junajted – Real Madrid 2:1.

Na 32 stepena i 90 procenata vlažnosti vazduha u Majamiju, Crveni đavoli su pružili možda najbolju partiju tokom Međunarodnog kupa šampiona, razgalivši navijače pogocima Aleksisa Sančeza i Andera Erere, uz nekoliko zanimljivih poteza Andreasa Pereire i vrlo dobru ulogu Brazilca Freda, pošto se novajlija iz Šahtjora prvi put našao u početnih 11.

Izabrane vesti

Murinjo je odlučio da, kao i na susretu sa Liverpulom, pred 60.000 gledalaca na „Hard rok stadionu“ uigrava trojicu štopera, pa su ispred De Hee dejstvovali Fosu Mensa, Baji i Mektominaj, a dva izrazito ofanzivna beka bili Mateo Darmijan i Luk Šo. To je omogućilo širinu u začetku akcija velikana sa Old Traforda, lak prenos lopte na polovinu rivala, posebno u prvom delu i napade po krilu. Iz jednog takvog Darmijan je probio po desnoj strani, „zavrnuo“ za Aleksisa Sančeza, a Čileanac nagovestio da bi u novoj sezoni mogao da se zaliči na igrača kakav je bio u Arsenalu.

gallery

Činjenica da je u poodmakloj fazi priprema, te da mu je ostala samo generalna proba sa Bajernom, uoči početka Premijer lige (10. avgusta) pokazala se kao odlučujuća prednost Mančestera na Floridi. Posebno u prvom delu, pa je kombinacija Huana Mate i Aleksisa Sančeza, posle polukontre, značila da Ander Erera ima zicer. A kad je tako, uglavnom ga koristi.

Junajted je do kraja manje-više „murinjovski“, sa dosta igrača iza lopte, čuvao prednost, koja se prepolovila neposredno pre odlaska na odmor. Teo Ernandez, koji nije dobijao bogzna kakve prilike kod Zinedina Zidana, centrirao je sa levog krila, a Karim Benzema iz prve savladao Davida de Heu i postigao prvi gol u trenerskom mandatu Đulena Lopetegija.

Novi trener Reala je stavio Benzemu kao jedinog klasičnog napadača, iza njege je dejstvovao triling Bejl-Sebaljos-Vinisijus Žunior, a baš je 18-godišnja brazilska senzacija ostavila najbolji utisak u belom dresu protekle večeri. Doskorašnji igrač Flamenga, plaćen 45.000.000 evra odmah je pokazao kakvim arsenalom raspolaže, kombinacija, brzine, mašte i intelekta videla se u nekoliko prodora, od kojih je posebno upečatljiv onaj u kome je „polomio kičmu“ Fosu Mensi. Pravi spektakl dečka od 18 godina.

Za to je zaslužio aplauze, a za pokušaj simulacije kad ga Mateo Darmijan nije ni takao, grdnju madridskih medija i upozorenje navijača da bi morao da ide na „časove izležavanja“ kod Nejmara.

Lopetegi je, osim Vinisijusa, u prvih 11 promovisao još jednog novajliju, desnog beka Alvara Odriozolu, u nastavku je ubrzao igru uvođenjem Iska, Krosa i Asensija, imali su sjajne prilike Borha Majoral i Raul de Tomas, ali će ostati zapisano da je novi trener kraljevskog kluba debitovao porazom.

Priliku da popravi utisak imaće 5. avgusta protiv Juventusa i tri dana kasnije u duelu sa Romom, koja je tukla Barsu.

MANČESTER JUNAJTED – REAL MADRID 2:1 (2:1)
/Sančez 18, Erera 27 – Benzema 45+3/

Mančester junajted: De Hea - Fosu Mensa, Baji, Mektominaj (od 79. Mičel) – Darmijan, Fred (od 68. Tuanzebe), Pereira, Erera, Šo - Mata (od 83. Garner), Sančez,

Real Madrid: Kasilja (od 46. Lunin) - Odriozola (od 60. Serhio Lopez), Valjeho (od 76. Načo), Havi Sančez, Teo Rodrigez (od 46. Reguilon) - Ljorente (od 76. Isko), Valverde (od 76. Kros) - Bejl (od 46. Edegard, od 76. Asensio), Sebaljos (od 60. Raul de Tomas), Vinisijus (od 60. Oskar) - Benzema (od 46. Majoral).

MEĐUNARODNI KUP ŠAMPIONA

Mančester junajted – Real Madrid 2:1 (2:1)
/Sančez 18, Erera 27 – Benzema 45+3/

Totenhem – Milan 1:0 (0:0)
/Enkudu 47/

Barselona – Roma 2:4 (1:1)
/Rafinja 5, Malkom 49 – El Šaravi 34, Florenci 78, Kristante 83, Peroti 86 pen/

TABELA:

FOTO: Action images


tagovi

Real MadridŽoze MurinjoĐulen LopetegiAleksis SančezAnder EreraKarim BenzemaMeđunarodni kup šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara