Ma kakva neizvesnost... Arsenal ugasio Napulj, Valensija zavela red u kući, Čelsi dopustio Slaviji da se ne obruka (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.04.19. | 22:49

Favoriti potvrdili pobede i u revanšima

U Frankfurtu je bilo neizvesno, ali u preostala tri revanš meča četvrtfinala Lige Evrope nije bilo nikakve drame. Čelsi, Arsenal i Valensija su samo potvrdili pobede iz prvih mečeva i pokazali Saviji, Napoliju i Viljarealu ko je bolji i ko je zaslužio polufinale.

Pretili su Napolitanci, verovali u preokret, govorili da 2:0 iz Londona nije nenadoknadiva prednost Arsenal, a dobili su još jednu lekciju – 0:1.

Izabrane vesti

Istina, Napoli je krenuo ofanzivno, imao šanse u rvih pola sata ali ih nije iskoristio. Kaljehonov šut je zaustavio Čeh, Milik je bio u milimetarskom ofsajdu kad je zatresao mrežu, a potom promašio sjajnu šansu glavom na dodavanje zemljaka Zjelinskog. Kazna je morala da stigne...

Maksimović je u 34. minutu srušio Lakazeta na dvadesatk metara od gola Naolija, Meret je loše postavio živi zid, a potom i sam bio loše postavljen, što je Lakazet iskoristio da majstoriskim šutem donese Arsenalu vođstvo i reši sve dileme oko polufinala.

Imao je Napoli do kraja neke prilike da se spasi poraza, ispromašivao se, mada je i Meret čudesnom intervencijom sprečio Obamejana da pogodio za 2:0.

Tobdžije zasluženo idu u polufinale gde ih čeka Valensija.

Slepi miševi su na Mestalji još jednom uzeli meru lokalnom rivalu Viljarealu. Posle 3:1 na Madrigalu, večeras su sa 2:0 savladali komšije i pokazali ko je gazda u regiji. Po pravoj provali oblaka u inače sunčanoj Valensiji, domaćin je poveo posle 13 minuta igre i akcije u Ajaksovom stilu u kojoj je učestvovalo nekoliko igrača. Završilo se golom Lata sa peterca na centaršut Guedeša.

Viljareal je bio ubijen u pojam i skoro da nije zapretio u prvom poluvremenu, a na sličan način je počelo i drugo. Pareho je sa i kusur metara šutirao iz slobodnjaka, lopta je zakačila Funes Morija, promenila smer i zapečatila sudbinu Žute podmornice.

Viljareal do kraja nije uspeo ni počasni gol da postigne, a Valensija je nastavila sa sjajnim igrama i rezultatima u drugom delu sezone. Podsetimo da su u finalu Kupa kralja, da gaze ka četvrtom mestu u Primeri i Ligi šampiona, a sada su na korak od finala Lige Evrope.

Dok je u Valensiji padala kiša iz oblaka, na Stamford Bridžu je padala kiša golova. Čelsi je očekivano eliminisao Slaviju. Posle minimalne pobede u Pragu, večeras je na svom terenu slavio sa 4:3 i pružio navijačima veče za uživanje.

Posle samo 17 minuta igre je bilo 3:0 i Česima je pretila potpuna katastrofa. Posle fenomenalne akcije sa Aspilikuetom i Žiruom, Pedro je započeo kanonadu. Već u devetom minutu je bilo 2:0. Opet Pedro, s tim što je njegov šut Deli skrenuo u sopstvenu mrežu posle dobre akcije Azara i Žirua. Ubrzo je sjajni Pedro vratio asistencije Francuzu. Kao metak je uleteo sa desnog krila, izašao sam na golmana i omogućio Žirru da pogodi prazan gol. Bio je to 10. gol francuskog napadača u Ligi Evrope ove sezone.

Delovalo je da će Slavija pretrpeti katastrofu... Ali je na kraju uspela da spasi obraz i izbori dostojanstven poraz. Ševčik je u 25, minutu izveo korner, koji je Suček udarcem glavom sproveo u mrežu. Dva minuta kasnije je Pedro postigao još jedan gol i zapečatio status igrača utakmice

Ali, u drugom poluvremenu je i Slavija imala svog Pedra. Sa dva sjajna gola šutevima sa metara u intervalu od samo tri minuta, Pjotr Ševčik je izbušio golmana Kepu i spasao Čehe debakla. 

LIGA EVROPE, ČETVRTFINALE - REVANŠ MEČEVI: 

Četvrtak

Napoli - Arsenal 0:1 (0:1) /prvi meč 0:2/
/Lakazet 25/

Valensija - Viljareal 2:0 (1:0) /prvi meč 3:1/
/Lato 14, Funes Mori 53 autogol/

Ajntraht - Benfika 2:0 (1:0) /prvi meč 2:4/
/Kostić 37, Rode 67/

Čelsi - Slavija 4:3 (4:1) /prvi meč 1:0/
/Pedro 5, 27, Deli 8 autogol, Žiru 17 - Suček 25, Ševčik 51, 54/

(FOTO: Reuters)


tagovi

Aleksandr LakazetPedroOlivije ŽiruPjotr Ševčik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara