Ljudi, ne može Leva sve sam!

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.06.18. | 13:59

"Robert je naš vođa, ali ako budemo samo čekali njega da nešto uradi, ne piše nam se dobro", kaže Adam Navalka

Grupa H jedna je od najujednačenijih na predstojećem Mundijalu u Rusiji, barem na papiru. Poljska, Senegal, Kolumbija, Japan. Biće baš zanimljivo. 

Dosad su Poljaci jedini pripremni meč uoči samog SP odigrali sa rezervnim timom Čilea (2:2). Vodili su sa 2:0, posle se opustili i dopustili Čileancima da izjednače. Zato će protiv Litvanaca pokušati da nabilduju samopouzdanje pred Mundijal (18.00). Možda zvuči čudno, ali na šest prethodnih međusobnih susreta obe reprezentacije imaju po dve pobede, dok su dva puta remizirale.

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE
Poljska pobednik grupe - 2,90
Poljska prolazi grupu - 1,60
Poljska poslednja u grupi - 4,00
Poljska osvaja SP - 70

Poljaci na papiru imaju daleko bolji tim i potencijalno su iznenađenje Svetskog prvenstva. Da krenemo redom: Vojčeh Ščensni, Lukas Fabijanski, Kamil Glik, Lukas Pišček, Jakub Blaščikovski, Pjotr Zjelinski, Arkadijuš Milik, Robert Levandovski. I to je reč samo ovim naširoko poznatim igračima. Tu je i golman Ipsviča Bartoš Bjalkovski, iskusni defanzivac SPAL-a Tijago Čionek, Mačej Ribus (Lokomotiva), talentovani Bartoš Berešinski, Karol Lineti i David Kovnacki (sva trojica iz Sampdorije), Lukaš Teodorčik (Anderleht) , Kamil Grosicki (Hal). Zaista, mnogo dobrih igrača. 

Ipak, i pored toliko kvalitetnih pojedinaca, i dalje se kod Poljaka sve vrti oko Levandovskog, što smeta i samom selektoru.
"U redu, Levandonvski je naš vođa, ali ako budemo samo čekali njega da nešto uradi, ne piše nam se dobro. Ne smemo se oslanajti samo na njega. Utakmica sa Litvanijom koristiće mi da ispravim poslednje sitnice pred Rusiju. Želimo dobar rezultat. Daćemo sve od sebe", kazao je Adam Navalka koji bi trebalo da izvede najjači sastav.

Poljaci ne bi trebalo da imaju ozbiljnijih problema pred svojim navijačima u Varšavi. Litvanija ume da odigra tvrdo, ali Robert Levandovski i njegovi saigrači sposobni su da probiju i mnogo kvalitetnije odbrane nego što je ova. Kvota na keca je mala, ali ona na 3+ je zadovoljavajuća. I kombinacija dva tipa dolazi u obzir.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 18:00 6619 MPR Poland - Lithuania kmb 1&3+ 1,73
Ukupna kvota1,73

Foto: Action Images


tagovi

PoljskaLitvanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara