Lep dan u Humskoj 1: Partizan obeležio četiri decenije od osvajanja Mitropa kupa

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.12.18. | 20:11

Za istim stolom sadašnji čelnici i asovi iz 1978.

Evociranje uspomena i pokazatelj da Partizan ceni legende. Makar neki od njih promovisali stavove suprotne aktuelnom rukovodstvu. No, kad je uspeh u pitanju sve razlike se zaboravljaju, što se najbolje moglo primetiti ovog četvrtka na stadionu u Humskoj 1, gde su crno-beli obeležili tačno četiri decenije od osvajanja Mitropa kupa.

Tačno u dan, jer je 13. decembra 1978. Parni valjak u finalu takmičenja savladao mađarski Honed (1:0) pogotkom Aleksandra Trifunovića iz jedanaesterca i tako osvojio prvi, zasad, i jedini evropski pehar.

Izabrane vesti

Tim povodom na Topčiderskom brdu upriličena je svečanost kako bi se obeležio vredan datum u istoriji kluba. Na jednom mestu Rade Zalad, Miodrag Ješić, Zvonko Varga, Zvonko Živković, Ilija Zavišić, Dževad Prekazi, Nikica Klinčarski, Aleksandar Trifunović, kao i sinovi Slobodana Santrača, Jusufa Hatunića, Pavla Grubješića i Dragana Arsenovića. Minutom ćutanja odata je pošta i preminulima: Boroti, Arsenoviću, Hatuniću, Santraču, Joviću i Grubješiću...

gallery

Prisutne su ugostili predsednika Partizana, Milorad Vučelić, potpredsednik Vladimir Vuletić, generalni direktor Miloš Vazura, sportski direktor Ivica Iliev, generalni sekretar Milorad Nikolić i direktor marketinga Predrag Vujović. Više od da sata proveli su u prijatnom razgovoru, podsetivši se na put do finala, na kojem je najpre eliminsana Zborjovka iz tadašnje Čehoslovačke (5:1 u Beogradu, 3:2 u Brnu), a zatim i italijanska Peruđa (1:2 u gostima, 4:0 u revanšu), te pomenuti susret vredan trofeja nad ekipom iz Budimpešte (1:0).

Na kraju je predsednik Vučelić svima poželeo zdravlje, a svakog pobednika Mitropa kupa (takmičenja kog više nema) darivao poklonima, među kojima je i retro dres sa pomenute utakmice. Lep dan u Humskoj, posebno ako se zna da su neki od ovih asova pre samo dve godine, bili u sukobu sa sadašnjim rukovodstvom, na onoj prekinutoj Skupštini kluba. Očigledno može i drugačije. Mnogo lepše.

FOTO: FK Partizan


tagovi

FK PartizanMitropa kupAleksandar TrifunovićMiodrag JešićIlija ZavišićZvonko Varga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara