Le Talek u čudu: Ovakav sistem ne postoji nigde u Evropi, zašto igramo još sedam utakmica?

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.04.18. | 18:54

Francuz nije zadovoljan organizacijom šampionata, ali veruje da će njegova tima u pobedničkom ritmu odigrati plej-of, uključujući i sutrašnji večiti derbi

Za najveći deo Zvezdinih stranaca večiti derbi odavno ne predstavlja nikakvu nepoznanicu, već naprotiv, svaki od njih dobro zna kakav teret sa sobom nosi najvažnija utakmica u srpskom fudbalu i koliko je ona važna za pristalice dva kluba.

Sjajni francuski štoper Damijan Le Talek svoje najbolje mečeve u ovoj sezoni igrao je na evrosceni, a očekuje se da na visini zadatka bude i u sutrašnjem derbiju.
„Odlično znam kakva je utakmica večiti derbi i šta možemo da očekujemo na terenu, ali lično na svakog protivnika i na svaku utakmicu gledam na isti način. Nebitno da li je protivnik ekipa iz Superlige, Lige Evrope, svakog gledam isto i samo želim da pobedim. Imamo odličan tim koji je ove sezone pokazao u Evropi da ima kvalitet. Zaista imamo dosta iskustva zajendo i ukoliko pobedimo velika prednost će biti na našoj strani i imaćemo izgledne šanse da postanemo šampioni. Neće biti gotovo nakon derbija, ali imaćemo veće šanse”, rekao je Le Talek.

Izabrane vesti

Zvezdin štoper istakao je da je njegov tim fokusiran samo na svoju igru.
“Pripremamo se isto za svaki meč, šef radi odlično svoj posao, a mi se trudimo da ispunimo njegova očekivanja. Svaka utakmica je ista za nas. Ne razmišljam o igri Partizana, gledamo samo sebe i razmišljamo isključivo o svojoj igri. Cele sezone igramo odlično, i u napadu i u odbrani. Ne primamo mnogo golova što nas naravno sve raduje, ali ne razmišljamo o krajnjem rezultatu ni na jednoj utakmici, samo želimo da pobedimo. Kompaktan smo tim, stručni štab pripremi uvek odlično taktiku i verujem da ćemo i ovog puta biti uspešni”.

Crveno-beli se uzdaju u veliku pomoć svoje publike.
„Odlično smo upoznati sa uzavrelom atmosferom na Marakani, navikli smo da imamo ozbiljnu podršku i vetar u leđa. Naši navijači će biti sa nama i guraće nas do pobede. I oni žele trijumf isto koliko i mi, nadam se da ćemo uspeti da im ga podarimo”.

Priliku da debituje u večitim derbijima ove subote imaće Zvezdin napadač El Fardu Ben.
„Bena znam od malena, drago mi je što igra sve bolje i bolje. Svakom igraču je potrebno vreme da se adaptira, on je sada prošao taj period i vidi se da se sve bolje snalazi. Igrao je velike utakmice, ali naravno da smo dosta pričali o večitom derbiju. Nadam se da će postići još mnogo golova i verujem da može da reši utakmicu sa Partizanom“.

Zvezdin štoper pre prvog kola plej-ofa prokomentarisao je i sistem takmičenja u Superligi Srbije.
„Za mene je ovo jako čudno, nadam se da će se uskoro promeniti, nisam nigde u Evropi video ovakav sistem takmičenja. Imali smo mnogo utakmica zajedno sa Ligom Evrope. Ne znam zašto igramo još sedam utakmica, ali tako je i moramo da igramo i pobedimo”, poručio je Le Talek.

Foto: Star Sport


tagovi

Damijan Le Talek157. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara