Lalatovićeva stara želja: Da ovo bude poslednji klub koji ću voditi u Srbiji

Vreme čitanja: 4min | sre. 26.06.19. | 17:40

Temperamentni strateg o razlozima odlaska iz Niša, vraćanju Vojvodine u vrh srpskog fudbala i budućim planovima u karijeri

Nanad Lalatović ponovo u Novom Sadu, a kako kaže i poslednji put u srpskom fudbalu, jer posle boravka na Karađorđu karijeru i definitivno da nastavi u inostranstvu, koje mu je bilo želja i nakon što je odlazio iz Čukaričkog, a govorio je o tome i na kraju prošle sezone, ali je ipak ostao u Radničkom.

Kada govori o razlozima odlaska iz Niša u prvi plan stavlja porodicu, sa kojom će mu sada biti znatno lakše da se viđa. Sa Čaira nosi dragocene uspomene, a u Novi Sad se vraća da podigne posrnulog giganta i vrati ga u sam vrh srpskog fudbala.
"Kažu ljudi da sam se vratio na mesto uspeha. Iskreno, velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ponovo u klubu u kojem sam proveo nezaboravnih, ma najlepših 13 meseci u trenerskoj karijeri i sada svim srcem želim da nastavimo tamo gde smo stali. Osećao sam se u Nišu prelepo, ali me je opterećivalo to što sam bio udaljen od dece i kuće. Želeo sam, najjednostavnije rečeno, da radim bliže porodici. A, onda sam dobio poziv od gospode Gajića, Lazetića i Bajatovića da se vratim u Vošu i veoma lako i brzo postigli smo dogovor", poručio je Lalatović u intervjuu za Dnevnik.

Izabrane vesti

Čeka ga izuzetno težak posao na Karađorđu.
"Trener sam koji ne traži nikakav alibi, već sam veliki radnik. Uostalom, u Niš sam doveo igrače poput Ranđelovića, Crnomarkovića i Pankova, koji su ovog leta napravili sjajne transfere. U Novom Sadu sada postoje dva ili tri mlada igrača na kojima u budućnosti Vojvodina može da ostvari značajan profit. Bivši trener Krivokapić, setićete se mojih reči na tu temu koje sam izrekao pre nekoliko meseci, bio je hrabar kada je te mladiće gurnuo u vatru i onda sam stao uz njega, rekavši da mu treba dati priliku da istraje na tom putu. Nažalost, nije je dobio, a ja sam i tada znao da se ne može u Evropu samo s tom decom. Potrebno je da se kombinuju klinci sa iskusnijim igračima i da se stvara skladna celina, kompaktan tim. Uz igrače koje smo već doveli i koji će doći u narednim danima možemo da izađemo na željeni put".

Kakvi ćemo Vojvodinu gledati naredne sezone?
"Pre svega, igraće napadački, na gol više od rivala. Znam da nam neće biti lako, ali ne sme da nam se više događa da u dve utakmice primimo deset golova... Odbrana našeg gola počinje od napadača, moraju momci da budu spremni da se kreću u oba pravca i da teže ka tome da kada izgube loptu što pre vrate njen posed. Tražiću, dakle, presing i jaku igru u duelima".

Prelazni rok još nije kompletiran.
"Trebaće nam pojedinci u zadnjoj liniji i još jedan vezni fudbaler. Nisam pristalica toga da se gomilaju igrači. Drinčić je najveći profesionalac i ogromno je pojačanje za ovaj mladi tim. I kada mu ne ide, on pruža 200 odsto i mladi momci moraće da se na njega ugledaju. Bojić može da igra špica i polušpica, a za Matića, kojeg izuzetno cenim kao fudbalera, ukoliko se bude dogodilo da promeni sredinu imam već u glavi zamenu. Znate, majstori u srpskom fudbalu ne postoje, nemam na raspolaganju Ronalda ili Mesija i upravo zato ću bez kompromisa insistirati na igri u oba pravca".

Osvajanje nacionalnog kupa ponovo će biti cilj Nenada Lalatovića, iako je svestan da je u ovom trenutku prilično teško pričati o takvim ambicijama.
"To nije nerealan domet, a uz to ćemo uložiti maksimum kako bismo se i kroz prvenstvo izborili za evropsku vizu. Treba biti objektivan, teško je da ćemo moći da idemo na sam vrh tabele, ali ćemo pred sebe postaviti marker da napravimo ponovo moćnu Vojvodinu. Voleo bih da sve bude kao što je bilo i pre dve i po godine, da pobeđujemo kod kuće i da se sa strane što češće vraćamo uzdignutih glava. Za to će nam biti potreban pobednički mentalitet i upravo zato ću nastojati da ekipa koju vodim liči na mene".

Prethodni put je iz Novog Sada otišao iz moralnih razloga, nakon odlaska tadašnje uprave.
"Jako me je pogodio odlazak iz Novog Sada, ali nisam video sebe dalje u klubu u trenucima kada su ga napustili Vojislav Gajić i Dragoljub Zbiljić. Kada se to dogodilo, jednostavno sam smatrao da nije korektno da ostanem na čelu tima. Ovoga puta želim da Vojvodina bude moj poslednji klub koji ću voditi u Srbiji i da, nakon boravka u njoj, karijeru nastavim u inostranstvu", poruka je Lalatovića.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara