Lalatović motivisan pred derbi: Biće spektakl protiv Zvezde!

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.08.19. | 09:12

„Naša obaveza je da navijače obradujemo time što ćemo, posle nekoliko godina, Vojvodinu odvesti u Evropu“, poručuje strateg Lala

Vojvodina je savladala Proleter u gradskom derbiju sa 1:0, čime je zadržala lidersku poziciju pred derbi kola narednog vikenda sa Crvenom zvezdom.

Izuzetno motivisan je i strateg Novosađana Nenad Lalalatović, koji je ekspresno uspeo da usadi pobednički mentalitet u svoj novi tim.
"Drago mi je što smo pobedili pred derbi protiv Crvene zvezde, iako opet ponavljam da mi ne težimo tome da postanemo prvaci, jer nas to ne zanima. Naša obaveza je da navijače obradujemo time što ćemo, posle nekoliko godina, Vojvodinu odvesti u Evropu, jer Vojvodina kao klub, ovi navijači i ovaj grad apsolutno zaslužuju da imaju predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope", ističe Lalatović.

Izabrane vesti

Na večerašnjem meču, za Vojvodinu su po prvi put nastupili Željko Filipović i Nemanja Vučić, koji su zaigrali umesto Marka Đurišića i Mladena Devetka.
"Zbog žutog kartona koji je dobio večeras, Matić neće moći da igra protiv Crvene zvezde, a isto to je pretilo i Devetku. Matić je dobio žuti karton za to što je pao preko igrača koji mu se postavio ispred njega i to apsolutno nije bilo za žuti, ali znao sam da tako nešto može da se desi. Sa Devetkom nisam hteo ni da rizikujem, da se ne bi desilo da u narednoj važnoj utakmici za nas budemo sa oslabljenom zadnjom linijom, jer pretpostavio sam da će neko od tih igrača dobiti žuti karton".

Odličnim rezultatima ove sezone, Vojvodina je navikla svoje navijače na pobede, pa među njima sigurno postoji nada da trijumf može da se ostvari i u sledećem kolu protiv Crvene zvezde.
"Gde sam bio trener, postavljao sam se tako da je sve osim pobede – neuspeh, te to prenosim na svoj tim. Ovo je skoro isti tim koji je prošle sezone bio osmi, a sad je prvi. To nije moj kvalitet, već kvalitet tih igrača, ali čovek samo treba da zna da ih probudi i da im vrati samopouzdanje. Kod mene na svakom treningu moraju da pobede, a kamoli na utakmici i publika to prepoznaje i prati. U dosadašnjih šest odigranih utakmica, imamo pet pobeda i samo jedan remi i to je ono što me jako raduje. Očekujem spekatkl sledećeg vikenda, kada ovde bude došla Crvena zvezda, jer ovi igrači su zaslužili da bude pun stadion. Ja sam navikao na takav pritisak, a ukoliko žele da napreduju i idu dalje, na to moraju da se naviknu i igrači", poručio je Lalatović.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara