(©Reuters)
(©Reuters)

Kuman: Osvajanje titula zavisi od mentaliteta tima

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.21. | 10:54

"Ako su svi dobro i u svojoj najboljoj formi, možemo se boriti za titule"

Traljavo je započela sezonu Barselona, a posle dosta turbulencija, stvari su legle na svoje. I sa igrom i rezultatima, ali i sa Mesijem. Argentinac ponovo pleni na terenu, a Blaugrana je uhvatila priključak za madridskim dvojcem. Ronald Kuman bio je zadovoljan izdanjem svojih izabranika. Apostrofirao je važnost Mesija za tim i rezultate, i ističe da je ključ uspeha smirenost.

Povezali su Katalonci tri pobede, u osam utakmica u nizu su neporaženi u Primeri, a na gostovanju Granadi (4:0), sastav Ronalda Kumana je odigrao možda i najbolji meč na strani ove sezone. Bodovni zaostatak Barselone za Atletikom nije veliki – iznosi četiri boda – ali su Jorgandžije odigrale tri utakmice manje.

Izabrane vesti

"Osvajanje titula ne zavisi samo od jednog igrača. Zavisi od mentaliteta tima. Ako su svi dobro i u svojoj najboljoj formi, možemo se boriti za titule. Sa zaostatkom za liderima, biće teško, ali ove nedelje smo odigrali dobro što mi daje samopouzdanje", rekao je Barselonin strateg.

Leo Mesi je ponovo bio talisman Barselone. Kapiten Barselone i Antoan Grizman postigli su po dva gola u trijumfu Katalonaca, a Francuz je pogodio metu posle više od mesec dana i skinuo ogroman pritisak.

"Barseloni je potreban Leo zbog njegove važnosti kao pojave i efikasnosti. Potreban nam je da se borimo za titule. Mesi se maksimalno daje za tim i u poslednje vreme mu ide vrlo dobro, vrlo je efikasan. Kao i ostatak ekipe, početak sezone bio loš za njega, ali je uvek bio motivisan. Sada doprinosi više, ali je uvek bio umešan".

Kada su pitali holandskog stručnjaka zašto je Barselona započela 2021. godinu na tako sjajan način, Kuman je bio jasan u pogledu poboljšanja.

„Smireniji smo. I više se koncentrišemo. Ali moramo biti skromni i nastaviti da radimo”, zaključio je Ronald Kuman.



tagovi

Lionel MesiRonald Kuman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara