Krenula i Barsa! Golčina novajlije Artura, Malkom slomio Totenhem ali povrede brinu...(VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.07.18. | 09:31

Katalonci pobedili Totenhem na Međunardonom kupu šampiona posle boljeg izvođenja penala

Prvi meč na Međunarodnom kupu šampiona je odigrala i Barselona. Katalonci su debitovali pobedom nad Totenhemom u Pasadeni posle boljeg izvođenja penala i osvojili su dva boda na ukupnoj tabeli. U regularnih 90 minuta je bilo 2:2 pošto je Totenhem nadoknadio dva gola deficita, dok je na penal lutriji Blaugrana slavila 5:3.

Za navijače Barse su stigle dobre i loše vesti posle meča u Pasadeni. Dobre su da su debitovali novajlije Lengle, Artur i Malkom i da su ostavili dobar utisak. Loše vesti su povrede Andrea Gomeša i Denisa Suareza zbog kojih su morali da izađu u prvom poluvremenu. A podsetimo da je reč o igračima za prodaju od kojih je Barselona planirala da zaradi novac narednih dana. Sada se situacija komplikuje... Loša vest je i izdanje odbrambenih rezervi u drugom poluvremenu.

Izabrane vesti

Oba tima su bili bez nosilaca igre koji još odmaraju posle Mundijala. Kod Barselone je od startera igrao samo Serđi Roberto, kod Totenhema Eriksen i Son. Pod posebnom pažnjom su bila Barsina pojačanja...


Barselona – Totenhem 2:2 (2:0) – penalima 5:3
/Munir 15, Artur 29 - Son 72, Nkudu 74/
Penali: 1:0 Palensija, 1:1 Son, 2:1 Abel Ruiz, 2:2 Dejvis, 3:2 Monću, Georgiu – brani Silesen, 4:2 Riki Puig, 4:3 Sančez, 5:3 Malkom

Barselona: Silesen - Semedo (od 45. Palensija), Marlon Santos (od 45. Mingeza), Lengle (od 45. Kuenka), Miranda (od 45. Kukurelja) - Serđi Roberto (od 45. Monću), Artur (od 45. Koljado), Andre Gomeš (od 25. Riki Puig) - Rafinja (od 45. Malkom), Munir (od 45. Abel Ruiz), Denis Suarez (od 22. Karles Perez (od 69. Balju)).

Totenhem: Gazaniga (od 61. Vorm) - Orije, Karter-Vikers, Dejvis, Voker-Piters (od 45. Sančez), Amos, Sisoko (od 35. Nkudu), Eriksen - Lukas Moura (od 61. Georgiu), Son, Ljorente (od 45. Skip)


Barsa je dominirala u prvom poluvremenu protiv Spursa i zasluženo došla do 2:0. Posle sjajne akcije Roberta i Rafinje, Munir El Hadadi je načeo Totenhem u 15. minutu i nastavio da se nameće Valverdeu koji ozbiljno razmišlja da ga zadrži. A onda najlepši momenat meča u 29. minutu. Novajlija Artur je pokazao kakav top ima u nozi!

Brazilac koji je došao iz Gremija je primio loptu na 20 metara a onda raspalio po njoj i poslao neodbranjiv udarac u suprotan ugao. Šuter kakav je falio Barseloni... Pored golova, sjajan utisak u prvom poluvremenu je ostavila i odbrana. Novajlija Lengle se sjajno nosio sa Ljorenteom, dok je posebno otkrovenje bio 18-godišnji Miranda na levom beku.

U drugom poluvremenu se promenila Barsina defanzivna linija i za dva minuta sve uprskala. Očajnim reakcijama Barsinih mladih defanzivaca u 72. i 74. minutu, Totenhem je došao do izjednačenja preko Sona i Nkudua.

Na kraju su odlučivali penali, a pobedu Barsleoni je doneo novajlija i najskuplje pojačanje ovog leta  Malkom. Brazilac je u igru ušao u drugom poluvremenu. Prvo je igrao na levoj, potom i na desnoj strani, imao nekoliko dobrih driblinga, dodavanja i jednu šansu za gol. Bio je strelac u petoj seriji pošto je prethodno Silesen odbranio penal Georgijua u trećoj seriji.

INTERNACIONALNI KUP ŠAMPIONA

Arsenal - PSŽ 5:1 (1:0)
Benfika - Juventus 1:1 (0:0) - penalima 2:4 
Čelsi - Inter 1:1 (1:0) - penalima 5:4
Mančester Junajted - Liverpul 1:4 (1:1)
Bajern - Mančester Siti 2:3 (2:1)
Barselona - Totenhem 2:2 (2:0) - penalima 5:3

Foto: Action Images


tagovi

Artur MeloMeđunarodni kup šampionaMalkom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara