Kreću bitke za finale: Strašni Nemci ili hrabro rumunsko srce?

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.19. | 11:23

Sve obećava uzbudljiv okršaj

Vreme je za polufinalne utakmice na Evropskom prvenstvu za fudbalere do 21 godine. Od 18.00 sastaju se Nemačka i Rumunija, a tri sata kasnije Španija i Francuska.

Nemci su bili izraziti favoriti u grupi, tu su četvorica igrača koji su učestvovali na pohodu na evropsku krunu pre dve godine u Poljskoj: Levin Oztunali, Mahmud Daud, Valdemar Anton i Nadijem Amiri. Golmana Aleksandera Nibela već porede sa Manuelom NojeromDžonatan Ta se vratio iz A repezentacija, tu su i braća EgeštajnMaksimilijan i Johanes. Nema Šalkeovog Sedrika Tojherta, strelca sedam golova u kvalifikacijama. Tamo su Nemci inače bili najefikasnija ekipa. Nemačka je dobila Dance sa 3:1, zatim Orliće nokautirala sa 6:1, pa sa pola gasa došla do remija sa Austrijom (1:1).

Izabrane vesti

Mladi Rumuni su najprijatnije iznenađenje Evropskog prvenstva i "pucaju" od samopouzdanja. Savladali su Hrvatsku (4:1), pali su i Englezi (4:2), a u poslednjem kolu Grupe C odigrali su 0:0 sa Francuskom. Međutim, njihovi vršnjaci iz Nemačke za sada su potpuno opravdali ulogu jednog od najvećih favorita za titulu te je kec nekako najrealniji.

Tek da podsetimo, Rumunima se nisu davale nikakve šanse uoči prvenstva. Posebno zato što je vezista Razvan Marin, koji je za 12.500.000 evra prešao u Ajaks, prioritet dao klubu, a ne U21 selekciji. Ali zato Rumuni kontriraju francuskom Tiramu sinom još jedne fudbalske legende: Janisom Hadžijem. Vitorul njegovog oca Georgea Hadžija ima čak šestoricu predstavnika.

Sve obećava uzbudljiv okršaj, s nešto boljim šansama na kontu Nemaca koji igraju disciplinovano, taktički uigrano, odnosno čvrsto po sistemu koji liči na onaj koji neguje prva selekcija Pancera.

EVROPSKO PRVENSTVO U21 - POLUFINALE: 

Četvrtak

18.00: (1,60) Nemačka  (4,00)  Rumunija (5,60) 
21.00:  (2,05) Španija  (3,45)  Francuska (3,60) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara