""
""

KRAJ: Napredak – Crvena zvezda 1:0, Mitrović u 90+6!

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.10.17. | 18:07

Pratite dešavanja sa utakmice u Kruševcu...

NAPREDAK – CRVENA ZVEZDA 1:0 (0:0)
/Mitrović 90+6/

Izabrane vesti

Stadion: Mladost
Kapacitet: 10.331
Sudija: Milorad Mažić (Vrbas)

NAPREDAK (4-2-3-1): Petrović – Boranijašević, Veškovac, Miladinović, Urošević – Šljivić, Mitrović – Alivodić, Markoski (Od 57. Sekidika), Kasalica‚(Od 77. Simonović) – Vukanović (Od 90. Đerić)
Rezerve: Janković, Simonović, Eskić, Milisavljević, Vulić, Sekidika, Đerić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Babić, Le Talek, Gobeljić – Račić (od 46. Krstičić), Donald – Srnić (Od 83. Milijaš), Rikardinjo (Od 66. Boaći), Radonjić – Pešić.
Rezerve: Krstičić, Milijaš, Adžić, Boaći, Bainović, Supić, Anđelković.


- KRAJ UTAKMICE! Prvi poraz Zvezde u šampionatu 

90+6 - GOOOOL! Vodi Napredak! Strelac je Nikola Mitrović, lob udarcem sa ivice kaznenog prostora. Sjajan gol posle kontranapada.

90+5 - Blizu, ali ništa! Golman Petrović je posle šuta Milijaša pogledom ispratio let lopte pored svoje leve stative, ali je ona otišla malo pored. 

90+4 - Faul nad Milijašem i slobodan udarac sa 25 metara za goste. Dobra prilika.  

90+2 - Korner za Zvezdu! Možda i poslednja šansa za goste na utakmici. Ipak, odbrana Napretka je ponovo bila na visini zadatka.

90. minut - Kakva parada Petrovića! Šutirao je Donald sa ivice kaznenog prostora, ali se golman Napretka izvio poput pume i gurnuo loptu preko prečke u korner. 

88. minut - Imala je Zvezda korner sa desne strane, probao je Milijaš, a nakon toga gostujući fudbaleri prave prekršaj.

86. minut - Gužva u kaznenom prostoru Napretka posle centaršuta Milijaša, ali interveniše odbrana domaćih. A potom su Kruševljani opet zapretili iz kontranapada.

82. minut - Golman Napretka sada se žali na povredu, odnosno da su ga navijači Zvezde sa tribine iza gola pogodili nečim u glavu. 

80. minut - Šansa za Napredak, sada je Zvezda imala sreće! Šutirao je Alivodić sa 20-ak metara, lopta je zakačila nekog i otišla u korner tik pored stative. 

77. minut - Definitivno je Radonjić najagilniji u ekipi gostiju, mada je očigledno da mu polako već ponestaje snage. 

75. minut - Prečka! Imao je Napredak sada dosta sreće, pošto je Srnić posle dodavanja Radonjića pogodio prečku iz veoma povoljne pozicije u kaznenom prostoru.

74. minut - Ponovo je Radonjić veoma aktivan i opasan. Međutim, njegov udarac sa ivice kaznenog prostora završio je pored stative. Ne pomaže igračima baš ni stanje terena na stadionu u Kruševcu.

72. minut - Pritiska sada Zvezda domaćina i Radonjić je izborio korner. Babić je probao glavom posle toga, ali je Petrović bio siguran na gol liniji.

70. minut - Morao je trener Zvezde Vladan Milojević da angažuje i tešku artiljeriju. Umesto indisponiranog Rikardinja ušao je najbolji strelac Ričmond Boaći.

67. minut - Brzo je uzvratio Napredak preko Džesija Sikidike koji je sa 15-ak metara šutirao preko gola, a tome je prethodila slaba intervencija Marka Gobeljića.

63. minut - Zvezda polako preuzima inicijativu i evo šanse! Srnić je bio sam na pet metara, ali je šutirao pored leve stative. Najbolja prilika za Zvezdu u dosadašnjem toku drugog poluvremena. 

59. minut - Strašna šansa za Napredak. Kasalica je centaršutem sa leve strane uposlio Alivodića, ovaj uhvatio volej, a lopta ipak otišla pored stative. 

58. minut - Još jedan pokušaj sa distance, ovaj put je šutirao Damijan le Talek, ali lopta ide preko gola.  

53. minut - Snažan šut Mitrovića sa oko 20 metara završio je za malo preko gola Crvene zvezde. Donald je izgubio loptu pred svojim golom. 

46. minut - Umesto Račića na terenu je od starta drugog dela Nenad Krstičić.

POČELO JE DRUGO POLUVREME!

Dosta siromašna fudbalska predstava pod Bagdalom. Crvena zvezda je imala jedan zicer, Napredak nekoliko opasnih napada. Mnogo više očekujemo u drugom poluvremenu, pre svega od Crvene zvezde koja će morati ozbiljnije da napdne ukoliko želi da nastavi pobedničku seriju u Superligi... 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

45. minut - I Donald i Račić dobili su žute kartone, dakle oba zadnja vezna Beograđana...

42. minut - Solidan pokušaj Uroševića iz slobodnjaka, Borjan hvata bez većih problema.

Još pet minuta u prvom delu ostalo je da se odigra...

Lako se Napredak za sada brani. Crvena zvezda nije dovoljno konkretna. Ulazimo u finiš prvog poluvremena...  

32. minut - Vukanović je bio u šesnaestercu Zvezde, ali kako je otišao suviše iskosa nije mogao ozbiljnije da ugrozi Borjana.

24 - minut - Prva šansa za Napredak! Alivodić je pokušao volej udarcem posle centaršuta Šljivića, loptaje završila iznad prečke Borjanovog gola...

17. minut - Kakva šansa za Zvezdu... Srnić je ubacio iz dubine, Pešić se lepo izvukao, izbegao ofsajd zamku, ali nije uspeo da pogodi iako je bio sam sipred Petrovića.

16. minut - Prva pretnja Zvezde. Donald je centrirao, Rikardinjo lepo vratio glavom na petarac, ali ova uigrana akcija pročitana je od strane domaćih defanzivaca...

Apsolutno ništa se ne dešava u prvih petnaestak minuta. Bez šansi, bez šansi za šansu...

Očekivano ispitivanje snaga u prvih pet minuta utakmice. Prema ono što smo do sada videli, utisak je da će Napredak igrati na kontre i brzonogog Aleksu Vukanovića...

UTAKMICA JE POČELA!

Fudbalere Crvene zvezde nakon pobede u Kelnu očekuje utakmica sa Napretkom u Kruševcu, kojom će ekipa Vladana Milojevića kompletirati niz utakmica pred reprezentativnu pauzu.

Kruševljani su prekinuli niz loših rezultata nakon dolaska Milorada Kosanovića, savladali su Mačvu na svom terenu u prošlom kolu, pa će sada sasvim sigurno želeti da ostave dobar utisak i protiv srpskog vicešampiona.

Napredak u svojoj istoriji ima samo dve pobede nad najtrofejnijim srpskim klubom. Obe je ostvario u Kruševcu, ali je poražen u poslednja dva okršaja na svom terenu. Prošle sezone Zvezda je salavila na stadionu Mladost sa 2:1, a golove su postigli Gelor Kanga i Srđan Plavšić, dok je gol za domaćina postigao Aleksa Vukanović u četvrtom minutu nadoknade.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Superligauživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara