©Rijeka
©Rijeka

Kraj epizode u Palermu: Devetak predstavljen u Rijeci, najavio napad na titulu

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.08.24. | 12:04

Nekadašnji fudbaler Vojvodine napustio Italiju

Dve sezone i samo šest utakmica u Palermu učinak je koji je bio nedovoljan da Mladen Devetak ostane u italijanskom klubu. Iako je na Apeninsko poluostrvo stigao iz Vojvodine kao levi bek velikog potencijala, u dosadašnjoj sredini nije uspeo da se izbori za veću ulogu te je značajan deo staža proveo na pozajmicama.

Prethodnih godinu dana Devetak je proveo u Istri gde je bio jedan od ključnih igrača. Uloga u hrvatskom klubu nije bila dovoljna da bek rođen 1999. godine u Novom Sadu dobije šansu u Palermu, što je iskoristila Rijeka i realizovala transfer u okviru kojeg je defanzivac potpisao trogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

"Odličan je osećaj biti igrač Rijeke, za sada imam samo reči hvale", kazao je Devetak i dodao:

"Gledao sam utakmicu protiv Korvinula i drago mi je što smo prošli dalje. Nadam se da ćemo tako nastaviti već u četvrtak. Prvenstvo? Bio sam na pozajmici u Istri i imam iskustva iz šampionata Hrvatske. Očekujem dobru sezonu, mislim da se i ove takmičarske godine možemo da se borimo za titulu".

Iako u Palermu nije dočekao pravu priliku, iz Italije se vraća bogatiji za značajno iskustvo.

"U Italiju sam otišao pre dve godine, to mi je bio prvi inostrani klub i nisam se odmah dobro snašao. Bio sam po pozajmicama, ali naučio sam neke taktičke i individualne stvari tako da nosim pozitivna iskustva iz Palerma", rekao je levi bek.


tagovi

PalermoRijekaMladen Devetak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara