Kovtaljuk i Leandro čuvaju nadu

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.06.18. | 08:40

Ukrajinsko-brazilski tandem blista u poslednje vreme, Dila Gori ne sme ponovo da kiksne protiv Rustavija

Šampion je ispao iz trke za odbranu titule. Ko će naslediti Torpedo Kutaisi na tronu? Najbliži je Saburtalo, koji ima četiri boda prednosti u odnosu na Dilu Gori, odnosno pet u odnosu na Dinamo Tbilisi. 

Na krilima Ukrajinca Mikole Kovtaljuka i Brazilca Leandra (postigli po osam golova), Dila Gori diše za vrat lideru, a ukoliko želi da se domogne pehara namenjenog šampionu, protiv ekipa poput Rustavija ne bi smeo da kiksira. Niti da se opušta. Pa ni u 90. minutu pri vođstvu od 2:0... Jer, upravo je Rustavi, povratnik iz druge lige, popularnim Čuvarima otkinuo dva boda u sedmom kolu, nadoknadivši u 90. i 95. minutu deficit! Na usnama fudbalera Dile titra reč osveta, kvalitet je na njihovoj strani, forma takođe, a dvojka lepo plaća. Izuzev prošlonedeljnog remija bez pogodaka na gostovanju Potiju, Rustavi je kapitulirao bar jednom na šest minulih utakmica, uključujući i kup meč protiv davljenika u drugoj ligi Samguralija, dok je Dila Gori na svih deset susreta u poslednja dva meseca pronalazila put do protivničke mreže.

Izabrane vesti

Tri sata ranije, u premijernom meču 16. kola, koplja ukrštaju Lokomotiva i Poti. Ono što treba da znate je Poti najlošiji gost sa najslabijom gol-razlikom (4:19), a sastav iz Tbilisija jedan od slabijih domaćina, ali je na svim duelima u prestonici postigao pogodak. U prvom delu sezone Poti je savladao Dinamo rezultatom 3:1, međutim, na stadionu Mihail Meški kroz istoriju nije prolazio dobro: od deset gostovanja u 21. veku položio je oružje na devet i samo jednom upisao pobedu. 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 16:00 5961 GRU 1 Lok.Tbilisi - Kolkheti ki 1 1,80
Pet 19:00 5962 GRU 1 Metalurgi Rustavi - Dila Gori ki 2 1,57
Ukupna kvota2,83

 

Foto: Shutterstock


tagovi

Dila GoriGruzija 1sportsko klađenje Kizilkum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara