Loran Košćelni
Loran Košćelni

Košćelni otišao za 5.000.000, Arsenalu 48 sati da nađe štopera

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.08.19. | 16:44

Ne baš prijateljski rastanak posle devet godina

Arsen Venger ga je iskopao u Lorijanu kad fudbalska planeta mahom nije znala ni ko je. Ali Loran Košćelni je za proteklih devet godina izrastao u jednog od miljenika Arsenalovih navijača. Međutim, kad je došlo vreme za rastanak nije baš bio prijateljski. Morao je Francuz i da štrajkuje, ali je na kraju isterao svoje. Iskusni štoper (33) karijeru nastavlja u Bordou!

Arsenal je zvanično potvrdio transfer koji će mu doneti skromnih 5.000.000 evra na ime obeštećenja, mada s obzirom na godine fudbalera nije ni mogao da se nada većoj sumi. Doduše, želeo je da Francuza zadrži u Londonu, jer svakako već godinama muke muči sa poslednjom linijom, ali Košćelniju je očigledno dosta Premijer lige. Delom i zbog toga što se na Emirejtsu nije osećao dovoljno cenjenim, pa je odbio čak i novi ugovor.

Izabrane vesti

Zato je uostalom još u julu odbio da putuje sa ekipom na pripreme u SAD. Arsenal ga je potom poslao da trenira sa U23 ekipom, molio ga je da se predomisli, ali ovaj se nije dao slomiti. Želeo je po svaku cenu nazad u otadžbinu i na kraju izabrao Bordo ispred rena.

Sad je Arsenal u cajtnotu. Prelazni rok u Premijer ligi završava se u četvrtak u 18 sati po srednjoevropskom vremenu što znači da Tobdžije imaju dva dana da pronađu štopera. Lajpcig je odbio 60.000.000 evra i Škodrana Mustafija za Dajoa Upamekana. Sa pozajmice iz Fulama vratio se doduše Kalum Čejmbers, ali navijači neće biti presrećni ako ostane na njemu.

Istovremeno, Tobdžije jure i Seltikovog levog beka Kirana Tirnija (22), dok se očekuje da desni bek Karl Dženkinson bude prodat Notingem Forestu. Napadač U21 reprezentacije Engleske Edi Nketija (20) verovatno će na pozajmicu, pominju se Lids, Bristol Siti i Fortuna Dizeldorf, mada je ovaj prvi klub najbliži potpisu. Još jedan mladić Emil Smit-Rou izgleda će opet na pozajmicu u Lajcpig u kome se prošle sezone nije naigrao zbog teške povrede odmah po dolasku u Nemačku.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara